Dubaj mesto superlativov

Odpotujte v  živahno metropolo Dubaj, ki vas bo navdušila s svojimi elegantnimi, v nebo visokimi zgradbami, kot je najvišja zgradbo na svetu Burj Khalifa, ki je pravo arhitektno čudo in bleščeča znamenitos Dubai Marine ter Palm Jumeria. Cela družina lahko uživa v unikatnem arabskem doživetju, s safarijem po puščavi. Uživajte v  zanimivi vožnji z džipi 4×4 po brezmejnih sipinah, jahanje kamel, in večerja pod zvezdami v bedunskem šotoru, medtem ko uživate v tradicionalnem plesu trebušne plesalke. Oglejte si »ples« največje fontane na svetu  in obiščite enega največjih akvarijev na svetu. Ali zamenjajte arabsko sonce za zimsko pravljico z obiskom Ski Dubai, največjega svetovnega smučarskega parka v zaprtem prostoru. Z romantično večerno vožnjo z ladjo po zalivu Dubai Marina, boste doživeli Dubaj v čisto drugačni podobi. Dubaj vas pričakuje.

1.dan: ZAGREB  – DUBAJ

Prihod na letališče Zagreb in prijava na polet letala Emirates proti Dubaju. Po pristanku in carinskih formalnostih, vas bo na letališču pričakal predstavnik našega lokalnega agenta. Privatni prevoz  z osebnim voznikom do vašega hotela 4 * v mestu Dubaj. Prenočevanje.

2.dan : DUBAJ (zajtk)

Po zajtrku odhod  na ogled sodobnega in starega dela Dubaja (pridružite se angleško govorečim gostom v avtobusu –s.i.c.) Vožnja ob plaži Jumeira, ki je najprestižnejši predel Dubaja, ogled Palm Island,  v obliki palme umetno zgrajen otok, na katerem se nahajajo luksuzne privatne vile in hoteli kot je Atlantis The Palm. Nato postanek za zunanje fotografiranje poznanega hotela v obliki jadra in enega najbolj luksuznih hotelov na svetu, Burj Al Arab. Nadaljevanje vožnje po cesti Sheik Zayeda, ob najvišji zgradbi na svetu, Burj Khalifa, do starega dela mesta. Obisk muzeja Dubaj, ki domuje v 180 let stari Al Fahidi utrdbi, kjer je  na ogled bogata zgodovina mesta. Nato vožnja z vodnim taksijem »abra« za prehod zaliva in obisk  slikovitega bazarja, kjer se prepletajo najrazličnejše vonjave eksotičnih začimb, barvita ponudba tekstila in največji bazar zlata na svetu. Popoldan prosto za individualne oglede. Za ljubitelje shoppinga priporočamo odhod v eno od največjih nakupovalnih središč na svetu, Dubai Mall, ki se nahaja v podnožju najvišje zgradbe Burj Kalife. Priporočamo ogled Dubajske fontane, ki je ena največjih na svetu. Od 18.00 dalje si lahko ogledate  »igro vode in svetlobe«, kjer se posamezni sunki  vode dvigujejo 150 m visoko nad fontano. V hotelu prenočevanje.

3. dan : DUBAJ (zajtrk)

Zajtrk in prosto za individualno odkrivanje Dubaja. Priporočamo obisk vodnega parka Wild Wadi (poleg hotela Burj Al Arab), plavanje z delfini in celodnevna zabava v Aquaventure park v sklopu hotela Atlantis. Ali obisk »Ferrari World« največjega zaprtega tematskega parka na svetu.  Za sprehajalce priporočamo Jumeira Beach Walk, mondeno sprehajališče ob številnih malih lokalov, restavracijah, trgovinah. Možnost počitka na peščeni obali. Zvečer priporočamo (za doplačilo) odhod na tradicionalno plovbo z ladjo »dhow« po zalivu Dubai Marina , kjer boste  opazovali osvetljene arhitektne  mojstrovine kot so  Atlantis hotel, Burj Al Arab .. v soju luči. Na ladji večerja. V hotelu prenočevanje.

4.dan: DUBAJ (zajtrk)

Zajtrk in prosto za individualne oglede. Priporočamo  snežno doživetje sredi Dubaja. Ski Dubai je prvi zaprti smučarski center na Bližnjem vzhodu. Nahaja se v sklopu nakupovalnega centra Mall of the Emirates, ki ima preko 350 trgovin. V kolikor niste razpoloženi za zimske športe, vam priporočamo odhod na safari po sipinah (doplačilo), ki ga mora  doživeti vsak, ki obišče Dubaj.  Odhod v popoldanskih urah. Razgibana vožnja z luksuznimi džipi po veličastnih  peščenih sipinah v puščavi, opazovanje sončnega zahoda, obisk beduinske vasi, jahanje kamel, bordanje po sipinah. Večerja pod beduinskim šotorom (tur dekoriran s tepihi in blazinami. Izbrana arabska večerja iz žara ob plesu trebušne plesalke. Zvečer povratek v mesto. V hotelu prenočevanje.

5.dan DUBAJ  – ZAGREB ( zajtrk)

Po zajtrku  prevoz z osebnim voznikom do letališča. Prijava na polet letala Emirates  Dubaj – Zagrebu.

OPOMBA: možnost odhoda tudi iz letališča Benetke in Dunaj z Emirates

Datum odhoda: po vaši izbiri, vsak dan

Čas potovanja: 5 dni/ 4 noči
Najmanjše število potnikov: 2 osebi
Vizum : ni potreben za goste s slovenskim potnim listom

CENA NA OSEBO : Cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje , da bomo za vas pridobili najboljšo možno ceno.

CENA VKLJUČUJE:

Prevoz z letalom Emirates
Letališke pristojbine
Sprejem na letališču Dubaj
Privatni prevoz z osebnim voznikom  letališče Dubaj-hotel-letališče Dubaj
Ogled Dubaja (2.dan) z angleško govorečim vodnikom (s.i.c. – pridružite se ostalim tujim gostom)
Namestitev v hotelu 4*  v dvoposteljni sobi, 4 x prenočevanje z zajtrkom
Organizacija potovanja

CENA NE VKLJUČUJE

Lokalno pristojbino »Tourism Dirham«, obvezno doplačilo v hotelu s plačilom na kraju samem cca 15 AED (cca 1,5 Eur) po osebi na noč; dodatnih izletov, napitnine (vodič, voznik), storitev po osebnih naročilih.

DOPLAČILO – po želji :

križarjenje z ladjo »dhow« v Dubai Marini
izlet safari po sipinah

OPOMBA:   za potovanje potrebujete slovenski potni list, ki je veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju.

Možnost odhoda tudi iz letališča BENETKE ali DUNAJ z Emirates.

Opomba: število nočitev v Dubaju lahko prilagodimo vašim željam. Možnost kombiniranega potovanja s Šrilanko ali Maldivi ali Mauritiusom

Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.