Madeira potovanje

Potovanje na Madeiro je vedno zanimivo. Otočje Madeira leži v Atlantskem oceanu, 700 km od Afriške obale, skoraj na isti zemljepisni širini kot Casablanca in 978 km jugozahodno od Lizbone. Otočje  je vulkanskega izvora, sestavljeno iz otokov Madeira (736 km2), Porto Santo (43 km2), Desertas (14 km2) in Selvagens (18 km2). Naseljena sta samo Madeira in Porto Santo, medtem ko sta druga dva naravna rezervata.

Neokrnjena narava, prijetna klima in umirjenost Madeire ponuja prečudovite počitnice s sprehodi ob ozkih vodnih kanalih imenovanih “levade” , opazovanje delfinov ali kitov, obisk botaničnih vrtov ali  preprosto sprostitev na eni od hotelskih teras s čudovitim pogledom na pokrajino, kjer se modrina morja razteza vse do točke horizonta… Počitnice na Madeiri vas ne bodo nikoli razočarale.

1.dan: BENETKE – LIZBONA – MADEIRA / FUNCHAL

Prihod na letališče Benetke, Marco Polo in prijava na polet letala TAP Benetke-Lizbona (12.45 – 15.00). Po pristanku nadaljevanje leta s TAP proti otoku Madeira (18.40 – 20.30). Po pristanku na Madeiri prevoz do izbranega hotela (s.i.c. – z ostalimi tujimi gosti). Namestitev in prenočevanje.

2.dan: FUNCHAL–Pico dos Barcelos, Eira do Serrado–Monte (zajtrk)

Po zajtrku odhod na pol dnevni izlet Pico dos Barcelos, Eira do Serrado in Monte (s.i.c.).
Vožnja proti Eira do Serrado (1.094 m n.v.), s postankom na razgledni točki Pico dos Barcelos (335 m n.v.), od koder se ponuja prekrasen pogled na zaliv in mesto Funchal ter bližnje vrhove. Nadaljevanje panoramske vožnje po slikoviti cesti obdani z evkaliptusi, do Eira do Serrado. Sprehod do razgledne točke od koder se ponuja najlepši pogled na „nunsko dolino“ Curral das Freiras, ki nosi ime po nunah, ki so se v 16.st. zatekle pred pirati, in 800 m globoko brezno. Nadaljevanje vožnje do vasi Monte in ogled romarske cerkve Nossa Senhora do Monte z grobnico avstrijskega cesarja Karla I. Po želji možnost spusta z lesenimi sanmi do sosednje vasice Livramento (za doplačilo), v spremstvu domačinov na tradicionalen način, namesto z avtobusom. Nato prevoz do hotela. V hotelu prenočevanje.

3.dan: FUNCHAL–Porto Moniz  (zajtrk, kosilo)

Dan namenjen celodnevnemu izletu Porto Moniz – Camara de Lobos, Ribiera Brava, Sao Vicente, Porto Moniz, Paul da Serra (s.i.c.) Po zajtrku odhod proti južni obali otoka do idilične ribiške vasice Camara de Lobos. Nato nadaljevanje poti do 580 m visoke pečine Cabo Girao, ki predstavalja 2.najvišji klif na svetu. Slikovita vožnja po obalni cesti z lepimi pogledi na obalo in ocean. Postanek v vasici Ribeira Brava in nadaljevanje vožnje proti severni obali skozi Sao Vicente, ki velja za eno najstarejših vasi na otoku. Nato postanek v Porto Moniz, ki je poznan po naravnih vulkanskih bazenih. Po kosilu vožnja proti Funchalu preko edinstvenega platoja Paul da Serra (1.600 m), ki je zelen spomladi, rjav poleti in skoraj rdeč pozimi. Povratek v hotel. Prenočvanje.

4.dan: FUNCHAL (zajtrk)

Prosto za odkrivanje glavnega mesta Madeire z zgodovinskim središčem in botaničnim vrtom. V hotelu prenočevanje z zajtrkom.

5.dan: FUNCHAL–Santana (zajtrk, kosilo)

Dan namenjen celodnevnemu izletu Santana – Camacha, Riberio Frio, Santana, Machico (s.i.c.) Po zajtrku odhod v Camacho vzhodnejši del Funchala, ki je poznan po domači obrti pletenja košar in drugih izdelkov iz vrbovih šib. Pot boste nadaljevali proti Pico Ariero (1.810 m), ki velja za tretjo najvišjo goro Madeire. Ob jasnem vremenu se od tod lahko vidi tudi sosednji otok Porto Santo. Po isti poti spust do naravnega parka Ribeiro Frio (hladna voda), kjer si boste ogledali ribogojnico postrvi in po želji (za doplačilo) degustirali tipično pijačo Madeire „poncha“ narejeno iz ruma, svežega limoninega soka in medu. Naslednji postanek s kosilom boste imeli v vasici Santana, ki je poznana po majhnih, s slamo kritih tradicionalnih hiškah, v katerih so v preteklosti živeli domačini, danes pa so spremenjene v prodajalne spominkov. Povratek proti Funchalu mimo Porta da Cruz in ribiške vasice Machico. V hotelu prenočevanje

6.dan: FUNCHAL–LIZBONA–BENETKE

V jutranjih prevoz na letališče in prijava na polet letala TAP proti Lizboni (05.35 – 07.10) in nato proti Benetkam (8.00 -12.00). Prtljago že na letališču Madeira prijavite direktno do Benetk.

OPOMBA: možnost podaljšanega bivanja na Madeiri ali kombinirano potovanje s postanek  v Lizboni  (za doplačilo). Možnost odhoda tudi iz letališča Ljubljana, preko enega od evropskih letališč in nato preko LIzbone do Madeire.

Datum odhoda: vsak dan  po izbiri
Čas potovanja: 6 dni / 5 nočitev z zajtrkom
Najmanjše število potnikov: 2 osebi

CENA NA OSEBO: cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje, da bomo za vas pridobili najboljšo možno ceno.

Priporočamo:

Hotel FOUR VIEWS BAIA 4*

Hotel QUINTA PENHA FRANCA 4*

CENA VKLJUČUJE : Letalski prevoz v ekonomskem razredu s TAP Benetke-Lizbona-Madeira-Lizbona-Benetke, letališke pristojbine,sprejem na letališču,  prevoz letališče Funchal-hotel-letališče Funchal (s.i.c. – priključite se ostalim mednarodnim gostom), 5 x prenočevanje v dvoposteljni sobi z zajtrki v izbranem hotelu, 2 celodnevna in 1 pol dnevni izlet, asistenca našega lokalnega agenta in organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: dodatnih obrokov, dodatnih izletov, prenos prtljage in storitve po osebnih naročilih.

Organizator potovanja LUX turizem

Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanje Lux-turizem, ki so vam  na voljo na naši spletni strani.

Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.