Sejšeli 3 otoki, potovanje

Potovanje na Sejšele  ponujajo na ogled edinstvene koralne otoke, kjer se pod morsko gladino odpre čudovit svet živobarvnih in svetlikajočih se rib vseh velikosti in nenavadnih oblik, ki se skrivnostno poganjajo mimo koralnih grebenov. Na površju so kilometre dolge bele peščene plaže iz koralnega peska, ki jih tu in tam prekinjajo velikanske temne in škrlatne granitne skale. In morda so prav tu snemali reklamna sporočila za Rafaello, Revlon, Ericson…

Največji otok Sejšelov, Mahe je hribovit otok, dolg 32 km in širok 8 km, z najlepšim zalivom in plažo Beau Vallon Bay. Otok je poln ekzotične flore in favne, predvsem v narodnem parku Morne Seychelles. Na otoku je mednarodno letališče in tudi največje število hotelov.

Drugi po velikosti je otok Praslin, ki  ima izvirno ime »otok palm«. Je nižinski, majhen tropski otok, dolg 13 km in širok 4 km. Leži SV od otoka Mahe in je znan po čudovitih plažah in narodnem parku Valle de Mai, s preko 7000 kokosovimi palmami, značilnim dvojnim kokosom in črno papigo. V parku, ki je pod zaščito Unesca, raste edinstveni dvojni kokos Coco de Mer, ki ima obline ženskega telesa in zori več kot 30 let. Praslin je poznan tudi po dveh izjemnih plažah Anse Lazio in Cote d’Ore.

Na otoku La Digue se trudijo da ohranijo svojo očarljivost in naravnost. Večina domačinov se ukvarja z ribištvom, pridelovanjem kokosa, vanilje in cimeta.  Nadvse prijetno sej je po otoku peljati s kolesom in kramljati z vedno prijaznimi domačini.

1. dan : ZAGREB ALI BENETKE – DUBAJ 

Prihod na letališče Benetke / Marco Polo in prijava na polet letala Emirates proti Dubaju ( 15.25 – 00.15+1). Prtljago prijavite direktno do Sejšelov, otoka Mahe.

2.dan : DUBAJ – SEJŠELI / otok MAHE – otok PRASLIN  (večerja)

Ob  00.15 pristanek letala na letališču Dubaj in ob 02.30 nadaljevanje leta z Emirates proti glavnemu otoku Sejšelov, Maheju. Po pristanku in carinskih formalnostih ob 07.05, vas bo na letališču pričakal predstavnik našega lokalnega agenta. Prevoz s sodobnim avtobusom (s.i.c. – pridružite se ostalim tujim gostom), do pristanišča v mestu Victoria. Vkrcanje na hitro Ladjo Cat Cocos  in plovba (pribl. 45 min) do otoka Praslin. Po pristanku na otoku Praslin, vas bo pričakal predstavni našega lokalnega agenta, ki vas bo odpeljal (s.i.c.) do vašega izbranega hotela. Namestitev in prosto za spoznavanje okolice. Sobo imate na voljo od 14.00 dalje, v kolikor ni možno prej, odvisno od zasedenosti hotela. V hotelu  večerja in prenočevanje.

3.dan – 6.dan : otok PRASLIN (zajtrk, večerja)

Dnevi namenjeni  počitku, šnorklanju in odkrivanju otoka. Priporočamo ogled narodnega parka Valle De Mai, imenovanega tudi »rajski vrt« s čudovitim gozdom palm velikank, dvojnega kokosa in črne papige. Otok Praslin je najboljše izhodišče za obisk manjših sosednjih otokov, kot so Cousin Island (tropske endemične ptice) in Curoieuse (želve velikanke ) St. Pierre (barvit in bogat podmorski svet) … V hotelu večerja in prenočevanje.

7.dan : otok PRASLIN – otok LA DIGUE (zajtrk, večerja)

Zajtrk in prevoz (s.i.c.) do pristanišča ter prevoz z ladjo (pribl. 25 min) do tretjega največjega otoka Sejšelov, La Digue, kjer prevladuje brezčasno vzdušje z udobjem 21 stoletja. La Digue je poznan po nasadih vanilije, kokosa, velikih kopenskih želvah in čudovitih plažah, ki so velikokrat naravna kulisa številnih filmov ali reklamnih sporočil. Po pristanku na otoku La Digue vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta in vas odpeljal do hotela La Digue Island Lodge 4* . Namestitev v garden bungalovu. Večerja in prenočevanje.

8.dan : otok LA DIGUE (zajtrk, večerja)

Prosto za odkrivanje otoka. V L’Union Estate si lahko ogledate velike kopenske želve in pred kratkim obnovljeno kolonialno hišo, jer so snemali film »Goodbay Emmanuelle« . Nikakor ne smete izpustiti ogleda čudovite plaže Anse Source d’Argent, ki je ena najbolj spektakularnih plaž na svetu, z veličastnimi granitnimi skalami. Otok lahko odkrivate tudi s kolesom. V hotelu pol penzion.

9.dan : otok LA DIGUE – otok MAHE  (zajtrk  )

Zajtrk in opoldan prevoz (s.i.c.) do pristanišča ter prevoz s hitro ladjo Cat Cocos do glavnega otoka Mahe. Na otoku Mahe vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta. Prevoz (s.i.c.) do  hotela Coral Strand Smart Choise 3*plus, ki se nahaja v najlepšem zalivu otoka Mahe, Beau Vallon Bay, s številnimi hoteli in lokali v okolici (za vse vrste okusov). Namestitev in prosto za odkrivanje zaliva Beau Vallon Bay.

10. dan: otok MAHE – DUBAJ (zajtrk)

Zajtrk in prosto za individualni ogled glavnega otoka. Možnost najema rent a cara, vozi se po levi, ali odhod na organiziran celodnevni izlet (od 08.10 do 16.00) po toku Mahe (za doplačilo – pridružite se tujim angleško govorečim gostom). Sobo v hotelu imate na voljo do 10.00. Prtljago oddate v poseben prostor v hotelu do odhoda na letališče. Zvečer prevoz (s.i.c.) na letališče ( pribl. 4 ure pred poletom letala) in prijava na polet letala Emirates proti Dubaju (23.50 – 04.20+1).

11. dan : DUBAJ – BENETKE ali ZAGREB 

Ob 04.20 pristanek letala na letališču Dubaj in ob 09.40 nadaljevanje leta proti Zagrebu ali Benetkam, s pristankom ob 13.20.

OPOMBA 1:  možnost letalskega prevoza iz letališča LJUBLJANA, DUNAJ. Za goste iz Srbije iz BEOGRADA

OPOMBA 2: število nočitev na posameznem otoku lahko prilagodimo vašim željam.

Datum odhoda: po vaši izbiri
Čas potovanja : 11 dni / 7 x pol penzion, 1 x prenočevanje z zajtrkom
Najmanjše število potnikov: 2 osebi

Hoteli, ki jih priporočamo na otoku Praslin:

H. Vilas de Mer 3*

H. Indian Ocean Lodge 3* plus

H. L’ Archipel 4*

H. La Reserve 4*

H. Paradise Sun 4*

H. Coco de Mer 4*

Hotel, ki ga priporočamo na otoku La Digue

H. La Digue Island Lodge 4*

Hotela, ki ju priporočamo na otoku Mahe:

H. Coral Strand Smart Chois 3* plus

H. Avan Seychelles Barbarons 4*

CENA NA OSEBO: cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje, da za vas pridobimo najboljšo možno ceno.

CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz z Emirates po programu, v ekonomskem razredu
letališke pristojbine
sprejem na letališču Mahe
prevoze (s.i.c. – z ostalimi tujimi gosti) po otoku Praslin in otoku Mahe
prevoz z hitro ladjo Cat Cocos : Mahe-Praslin in Praslin-La Digue in La Digue – Mahe
namestitev v izbranem hotelu na otoku Praslin 5 x pol penzion
namestitev v hotelu La Digue Island Lodge na otoku La Digue 2 x pol penzion
namestitev v hotelu na otoku Mahe 1 x prenočevanje z zajtrkom
asistenca našega lokalnega agenta (otok Praslin, La Digue in Mahe )
organizacija potovanja

CENA NE VKLJUČUJE:   napitnin, prenosa prtljage, izletov in storitev po osebnih naročilih
Organizator potovanja: LUX TURIZEM

OPOMBA: možnost letalskega prevoza iz letališča LJUBLJANA, ZAGREBA, DUNAJA. Za goste iz Srbije iz Beograda.
OPOMBA: število nočitev na posameznem otoku lahko prilagodimo vašim željam.
Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanja Lux turizem, ki so vam na voljo na naši spletni strani.

Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.