Sejšeli – otoka Praslin in Mahe

Vabimo vas na sanjske Sejšele, ki so divji in rustikalni ob enem,  proti sijajni popolnosti Maldivov. Sejšeli so v  svojem naravnem šarmu popolni. Otoki so kot čarobne razglednic, ki zapeljujejo s puhastim belim peskom in razgibano notranjostjo džungle, izven bleščečih turkiznih voda, pa osupljivi koralni grebeni polni življenja. Sejšeli hrepenijo po raziskovanju in odkrivanju zaradi mešanica ljudi, kulture, neverjetnih plaž in izjemne biološke raznovrstnosti.  Otok Mahe je največji  otok z miniaturnim mestom Victoria, ki je živahna  prestolnica  trgov in dvorcev v kolonialnem slogu do obalnih gozdov mangrov ter čudovitega narodnega parka Morne Seychelles. Če hrepenite po pustolovščini, je otok Praslin drugi največji otok in pravi raj, ki se je reinkarniral v naravni rezervat Vallee de Mai, ki je na seznamu svetovne dediščine. V tem prvovrstnem raju je več kot 50 endemičnih rastlin in dreves, vključno z redko kokosovo palmo.  Do otoka La Digue  ki je znana kot solzni otok,  lahko pridete v 30 min od otoka Praslin,  kjer je življenje tipično otoško in počasno, zato je ohranil številne čare  za ljubitelje potovanj v stilu ” slow travel”. 

1. dan : LJUBLJANA – Istanbul ali Dubaj
Prihod na letališče Ljubljana ali eno od okoliških letališč in let  s Turkish Airlines proti Istanbulu. Po pristanku na letališču Istanbul, nadaljevanje leta v nočnih urah naslednjega dne.

Opomba možnost tudi letal z Emirates preko Dubaja iz okoliških letališč

2.dan : ISTANBUL – SEJŠELI / otok MAHE – otok PRASLIN (večerja)
V nočnih urah nadaljevanje leta proti glavnemu otoku Sejšelov, Maheju. Po pristanku in carinskih formalnostih , vas bo na letališču pričakal predstavnik našega lokalnega agenta. Prevoz z osebnim vozilom in voznikom  (prevoz z osebnim voznikom, brez čakanja na ostale potnike), do pristanišča v mestu Victoria. Vkrcanje na hitro Ladjo Cat Cocos in plovba (pribl 45 min) do otoka Praslin. Po pristanku na otoku Praslin, vas bo pričakal predstavni našega lokalnega agenta, ki vas bo odpeljal (privatni prevoz z osebnim voznikom) do vašega izbranega hotela. Namestitev in prosto za spoznavanje okolice. Večerja in prenočevanje
OPOMBA: po želji možnost prevoza z malim letalom (klasicno letala 30 sedežno) med otokom Mahe in Praslin (20 min leta).

3.dan – 5.dan : otok PRASLIN (zajtrk-večerja)
Dnevi namenjeni  počitku, šnorklanju in odkrivanju otoka. Priporočamo ogled narodnega parka Vallee De Mai, imenovanega tudi »rajski vrt« s čudovitim gozdom palm velikank, dvojnega kokosa in črne papige. Otok Praslin je najboljše izhodišče za obisk manjših sosednjih otokov, kot so Cousin Island (tropske endemične ptice) in Curoieuse (želve velikanke ) St. Pierre (barvit in bogat podmorski svet) … Vsekakor ne smete izpustiti obisk tretjega največjega otoka Sejšelov, otoka La Digue, ki je od otoka Praslin oddaljen le 30 min plovbe.  La Digue je poznan po nasadih vanilije, kokosa in čudovitih plažah, ki so velikokrat naravna kulisa številnih filmov ali reklamnih sporočil. Anse Source d’Argent, je ena najbolj spektakularnih plaž na svetu, z veličastnimi granitnimi skalami. Otok La Digue lahko odkrivate tudi s kolesom. V hotelu na otoku Praslin večerja in prenočevanje.

6.dan : otok PRASLIN – otok MAHE  (zajtrk, večerja )
Zajtrk in opoldan prevoz (privatni) do pristanišča ter prevoz s hitro ladjo Cat Cocos do glavnega otoka Mahe. Na otoku Mahe vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta. Prevoz (privatni) do  hotela Coral Strand Smart Choise 3*plus, ki se nahaja v najlepšem zalivu otoka Mahe, Beau Vallon Bay, s številnimi hoteli in lokali v okolici (za vse vrste okusov) ali do hotela Avani Seychelles Barbarons 4* ali Kempinski 4-5* na zahodni obali . Namestitev in prosto za odkrivanje okolice. V hotelu večerja in prenočevanje.

7. – 8. dan: otok MAHE (zajtrk, večerja)
Prosto za odkrivanje največjega otoka Sejšelov, z miniaturnim glavnim mestom Victoria s kopijo  miniaturnega BigBena ter barvito tržnico, ali sprehodi ob čudovitem zalivu Beau Vallon Bay.  Možnost najema rent a cara, vozi se po levi ali celodnevni izlet po otoku  Mahe v organizaciji našega lokalnega agenta (za doplačilo).V hotelu prenočevanje in večerja

9. dan: otok MAHE – ISTANBUL (zajtrk)
Zajtrk in prosto do prevoza na letališče. Sobo v hotelu imate na voljo do 12.00. Prtljago oddate v poseben prostor v hotelu do odhoda na letališče. Zvečer prevoz na letališče ( pribl. 4 ure pred poletom letala) in prijava na polet letala Turkish Airlines proti Istanbulu.

10. dan : ISTANBUL  – LJUBLJANA ali okoliška letališča
Pristanek letala na letališču Isanbul in nadaljevanje leta s Turkish Airlines do končne destinacije  .

OPOMBA: število nočitev na posameznem otoku lahko prilagodimo vašim željam.

Datum odhoda: vsak dan oz. po dogovoru

Čas  potovanja:   10 dni / 7 x pol penzion
Najmanjše število potnikov: 2   individualno

CENA NA OSEBO: cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje, da za vas pridobimo najboljšo možno ceno.

CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz z izbrano letalsko družbo po programu, v ekonomskem razredu
letališke pristojbine
sprejem na letališču Mahe
prevoze (s.i.c. – z ostalimi tujimi gosti) po otoku Praslin in otoku Mahe
prevoz z hitro ladjo Cat Cocos : Mahe-Praslin in Praslin-Mahe
namestitev v izbranem hotelu na otoku Praslin 4 x pol penzion
namestitev v izbranem hotelu  na otoku Mahe 3 x pol penzion
asistenca našega lokalnega agenta (otok Mahe in otok Praslin)
organizacija potovanja

CENA NE VKLJUČUJE:   napitnin, prenosa prtljage, izletov in storitev po osebnih naročilih

OPOMBA: možnost letalskega prevoza iz letališča LJUBLJANA  in okoliških letališč s Turkish Airlines, Air France, Emirates, Lufthansa
OPOMBA: število nočitev na posameznem otoku lahko prilagodimo vašim željam.

Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanja Lux turizem, ki so vam na voljo na naši spletni strani.

Hoteli, ki jih priporočamo na otoku Praslin:

H. Indian Ocean Lodge 3* plus

H. L’ Archipel 4*

H. Le Domaine La Reserve 4*

H. Paradise Sun 4*

H. Coco de Mer 4*

Hoteli, ki jih priporočamo na otoku Mahe:

H. Coral Strand Smart Chois 3* plus

H. Avani Seychelles Barbarons 4*

H. Savoy 5 *

H. Kempinski 4,5*

Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.