Vietnam in Puket (Tajska)

Vietnam nista zaznamovala le njegova veličastna starodavna kultura in nekdanje bogastvo, temveč tudi črno-bela, pogosto tragična preteklost. Med tem se je marsikaj spremenilo. Vietnam je našel pot v svojo nekdanjo umirjenost in tradicijo ter na drugi strani v sodobni svet.  Na potovanju po Vietnamu boste občutili deželo, ki je tako nepokvarjena in odkritosrčna, da je kaj takega težko najti kjer koli drugje. V Vietnamu je mogoče srečati številna različna verstva in daljne vzhodne tradicije, občutiti privrženost naravi pri gorskih plemenih v višavju, globok mir pagod in nasprotje  sodobno in živahno življenje stare prestolnice Saigona, današnjega Ho Chi Minh Citya, ki se je prerodil v »vzhodni Pariz«,  romantično cesarsko mesto Hue, slikovit  pokrajino delte reke Mekong,  sanjske obale Nha Trang in Phan Thiet ter čarobni zaliv Halong Bay na severu, ki ga pogosto štejejo kot osmo čudo sveta.

Puket ponuja čudovito kombinacijo počitniških znamenitosti, od modrih lagun in žarečega sončnega zahoda, do oranžno odetih menihov. Tri kolesa tuk tuk, taksiji, avtobusi in dolgo repi čolni prevažajo obiskovalce med temi čudesi. Severni del Phuket je bolj miren, južni del nudi svojim obiskovalcem več živahnosti. Potapljanje, šnorklanje, surftanje in jadranje je le nekaj možnosti za aktivne obiskovalce tega otoka. Notranji del otoka je gozdnat in bolj hribovit ter čaka na vas, da ga raziščete.

Vietnam & Phuket (Tajska) 

Hanoi – Halong – Hoian – Saigon – Mekong Delta – Phuket 

Tura z osebnim vodnikom

Datum odhoda: po vaši izbiri
Čas potovanja: 14 dni
Najmanjše število potnikov: 2 osebi
Vizum: vietnamski

PREDLOG POTOVANJA: 

 1.dan: LJUBLJANA – ISTANBUL 

Prihod na letališče Ljubljana in prijava na polet letala Turkish Airlines proti Istanbulu (20.20 – 23.45). Po pristanku letala na letališču Istanbul, nadaljevanje leta v nočnih urah naslednjega dne.

2.dan: ISTANBUL – HANOI

Ob 02.00 nadaljevanje leta s Turkish Airlines proti Hanoju, s pristankom ob 15.20 po krajevnem času. Na letališču vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta, ki vam bo pomagal pri vstopnem vizumu (invitation letter). Privatni prevoz z voznikom do vašega Hotela De L’Opera Hanoi. Namestitev v deluxe  sobi in prenočevanje 

3.dan : HANOI (zajtrk)

Po zajtrku odhod na celodnevni ogled glavnega mesta Vietnama, Hanoja z vašim osebnim vodnikom. Hanoj  še vedno ohranja skrivnosti in čare preteklih stoletij, kjer se prepleta mešanica stoletne tradicije in sodobnih odtisov zahodne civilizacije. Drevoredi, bulevarji in zgradbe dajejo mestu pridih zahodne elegance, medtem ko ozke uličice in tradicionalne rokodelske delavnice nosijo čare preteklih stoletij. Na ogledu z vašim osebnim vodičem. Prvi postanek bo ob priljubljenem jezeru Hoan Kien, ki se nahaja v središču Hanoia in v tržnici Hang Ba. Naslednji postanek bo kompleks Ho Ši Minha, ki obsega trg Ba Dinh, predsedniško palačo (za zunanjo fotografijo), kot tudi njegovo zasebno rezidenco od leta 1954 do 1969. Lesena hiša v slogu etnične manjšine, ki je bila zgrajena na kolih, je obdana z lepo mirni vrtovi. V istem kompleksu boste videli pagodo z enim stebrom, ki jo je ustanovil kralj Ly Thai To leta 1049. Ta struktura je postala pomemben simbol za prebivalce Hanoja. Popoldne nadaljevanje do templja literature, prve vietnamske univerze. Vrtovi in dobro ohranjena arhitektura, zgrajena leta 1070, ponujajo sproščujoč vpogled v preteklost Vietnama. Nato boste obiskali zapor Hoa Lo (prej znan kot “Haloi Hilton” med ameriško vojno). Pred povratkom v hotel si boste ogledali še zgodovinsko katedralo svetega Jožefa. V hotelu De L’ Opera  prenočevanje. 

4.dan  : HANOI – HALONG  (zajtrk, kosilo, večerja) 

Po zajtrku prevoz do Halong Bay, od koder se boste podali na  križarjenje z ladjo, po zalivu Halong Bay, ki je na seznamu UNESCA od leta 1994. V zalivu Halong Bay je več kot 2000 kraških vzpetin in otočkov, ki se dvigujejo iz morske gladine. Halong Bay je eden najveličastnejših predelov Vietnama in imenovan tudi kot »osmo čudo sveta«. Po legendi naj bi cesar Jade poklical družino zmajev, da  jih obvarujejo pred sovražniki, ki so zapluli v zaliv. Zmaji so odvrgli na tisoče biserov, ki so se  ob dotiku z morsko gladino spremenili v kamnite otoke in čeri, ob katerih so sovražnikove ladje potonile. 

Prihod do pristanišča Tuan Chau in vkrcanje na ladjo (Indochina Sails). Pijača dobrodošlice in napotki o križarjenju in varnostna navodila. Namestitev v kabino superior. Kosilo in križarjenje po zalivu Halong, mimo najlepših in mirnih območji zaliva, vključno mimo otočkov kot so Dog Stone Fighting Cock, Finger … Prihod do jame presenečenja, ki se nahaja na enem najbolj čudovitem zalivu Halong. Do ustja jame se pride po stotih kamnitih stopnicah. Proti večeru se lahko udeležite tečaja rezlanja sadna in zelenjave , ki ga bo vodi glavni kuhar. Med prestavitvijo, bo izvajaj rezbarije sadja in zelenjave ter gostom predstavil kako okrasiti in pripraviti tradicionalne vietnamske jedi. Na ladji postrežena večerja.  Zvečer so vam na voljo družabne igre ali storitev masaže (storitev masaže je ves čas križarjenja na voljo, za doplačilo), lahko pa se boste preizkusili v sreči na lovu lignjev na ladjici, s pomočjo posadke. Na ladji prenočevanje.

5.dan : HALONG – HANOI – HOI AN  (zajtrk)

Zajtrk in nato vaje tai chija na sončni terasi ob čudovitem sončnem vzhodu. Križarjenje po čudoviti vodni pokrajini zaliva Halong. Odjava iz kabine. Plovba do pristanišča in izkrcanje , pribl. ob 11.00 (prtljago bo preneslo osebje ladje). V pristanišču vas bo čakal predstavnik našega lokalnega agenta, ki vas bo odpeljal do letališča v Hanoiu. Prijava na polet letala VietnamAir  Hanoi-Danang. Po pristanku na letališču Dananga, vas bo pričakal novi predstavnik našega lokalnega agenta, s katerim se boste odpeljali do mesta Hoi An (cca 30 km). Hoi An je vsekakor vreden obiska, saj je najbolj edinstveno mesto v Vietnamu. Ponuja veliko zanimivosti za vsakega popotnika. Od zanimivih zgodovinskih znamenitosti, umetnosti, kulture, okusne hrane in celo odlične plaže in nočnega življenja. Namestitev v hotelu Allegro Hoi An – Little Luxury hotel, namestitev v junior suite sobi. Prenočevanje.

6.dan : HOI AN (zajtrk)

Hoi An, nekdanje vitalno trgovsko pristanišča v JV Aziji, ki je glavni razcvet doživel med 17.st in 19.st, danes pa je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Zajtrk in prosto za počitek. Popoldan raziskovanje obrežnega mesta v Hoi An na sprehod po starem delu mesta, kjer boste spoznali zgodovino tega šarmantnega in mirnega mesta, z mešanico kitajske, japonske in francoske arhitekture. Barvite trgovinice in templji odražajo raznolikost zgodovinskega bogastva. Ogled glavnih zanimivosti kot so kitajski tempelj, japonski pokriti most, svetišče družine Tran v kitajsko-japonskem stilu in zgodovinsko hišo družine Phung Hung. Po ogledu povratek v hotel in prenočevanje.

7.dan : HOI AN – DANANG – SAIGON / HO CHI MINH CITY (zajtrk, večerja) 

Zjutraj prevoz do letališča Danangu in prijava na polet letala Vietnam Air proti Ho Chi Minh City oz. Saigonu (staro ime za Ho Chi Minh City). Saigon je največje vietnamsko mesto s preko 3 milijoni prebivalcev. Mesto se razteza ob delti reke Mekong in je pravo velemesto, kjer je polno živahnega direndaja in raznovrstnega trgovanja. Danes mesto zelo hitro sledi napredku kot  živahna metropola, kjer  še vedno lahko občutite 300 let pozabljene tradicije. Po pristanku letala na letališču  Saigonu, vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta, ki vas bo odpeljal do hotela Liberty Central Riverside hotel. Namestitev v deluxe sobi. 

V zgodnjih večernih urah boste imeli možnost doživeti »vespa tour – Saigon after dark«. To je nadvse zanimiva večerna tura po Saigonu in je delno večerni izlet in delno pustolovščina z ulično hrano. Tako bose doživeli nočno življenje Saigona na način, kot ga doživljajo domačini, vse iz zadnjega dela starodobnega skuterja Vespa.

Doživeli boste kozmopolitsko nočno življenje tega živahnega nočnega mesta. Doživeli boste energijo te urbane metropole na osrednji mestni lokaciji, medtem ko boste opazovali svet, ki gre mimo, srkali boste tradicionalne pijače in preizkušli nekaj okusnih prigrizkov. Vaš strokovni voznik vespe vas  bo nato popeljal po prometnih ulicah Saigona, medtem ko si boste ogledali nekaj znamenitih znamenitosti tega živahnega mesta. Počutili se boste kot domačini, ko se boste okušali  pristne sveže morske jedi, jedli na ulici in nato uživali v lokalni priljubljeni  Banh Xeo, tradicionalni vietnamski slani palačinki. Nato se boste spet odpeljali v noč, da boste izkusili živo glasbo na dveh zelo različnih prizoriščih. Prvič, sproščeno vzdušje tišje, mehko osvetljene kavarne, preden se odpravite v živahen rock bar, kjer se nova generacija Vietnamcev šopiri s svojim slogom. S seboj prinesite željo po avanturi, ko vam bodo naši vodniki razkazovali svoje mesto ponoči. 4 urna tura vključuje :  izkušene voznike vesp, angleško govorečega vodnika, večerji (2 postanka), bar in kavarno (3 postanki), vsaj eno pijačo na vsakem postanku. 

8.dan: SAIGON – BEN TRE (Mekong Delta) – SAIGON (zajtk, kosilo) 

Odhod iz Saigona okoli 8. ure zjutraj in vožnja  proti jugu do Ben Treja, znanega tudi kot “kokosov otok” (približno 1,5 ure potovanja). Ben Tre je znan po pridelavi kokosovih orehov in tihih, mirnih vodnih poteh, kjer živijo lokalne tradicije in stoletja stare metode za izdelavo različnih stvari.

Po prihodu do Ben Treja, vožnja s tri – motorjem (xe loi) mimo slikovitih riževih polj in sadnih kmetij ob ozkih vaških cestah. Prispeli boste  do obale, kjer se boste vkrcali na očarljivo križarjenje Mango Cruise in si ogledali pokrajino delte Mekonga ter uživali v sveži kokosovi pijači. Prva postaja je tovarna za predelavo kokosa v lasti lokalne družine. Tukaj boste odkrili na stotine uporabnosti vsakega posameznega kokosa. Nato boste nadaljevali vožnjo s čolnom, s križarjenjem po reki do tovarne za izdelavo opeke, ki uporablja stoletja stare tradicionalne ročne metode. Uživajte v sproščenem kolesarskem izletu, ki vas bo popeljal do tovarne riževih rezancev, ki proizvaja rezance Hu Tieu, eno najbolj priljubljenih jedi v regiji. Nato se boste odpravili na kratek sprehod do lokalne družine, gospe Huong, ki živi s svojimi tremi otroki in vnukom. Vpogled v njihovo vsakdanje lokalno življenju, saj trajnostno uspevajo z ribolovom in sadnimi nasadi. Postanek za pokušino svežega sadja in čaja, nato pa se boste vkrcali na ploščati čoln, ki vas bo popeljač skozi ozek kanal, ki prikazuje mirno naravo regije.

Kosilo v lokalni restavraciji ob reki. Nato nadaljevanje s kolesi v My Long, kjer boste obiskali gospoda Sau Tuonga, nekdanjega vojaka Vietkonga, ki je preživel dve leti v boju proti Rdečim Kmerom v Phnom Penhu. Zdaj se z ženo preživljata z izdelovanjem jedilnega riževega papirja, najbolj znane specialitete My Long village… povratek na ladjo in vožnja do Ben Tre, kjer vas čakal prevoz do hotela v Saigonu. V hotelu prenočevanje. 

9.dan: SAIGON – PHUKET (zajtrk) 

Zjutraj prevoz na letališče in prijava na polet letala VietJes Saigon – Phuket (09.00 – 10.55). Po pristanku na letališču Phuket, vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta in vas odpelja do hotela Cape Panwa in namestitev v junior suite sobi. Prosto za počitek in raziskovanje okolice. V hotelu prenočevanje. 

10.–12.dan : : PHUKET (zajtrki) 

Prosto za počitek in izlete za doplačilo. V hotelu prenočevanje z zajtrkom.

13.dan : PHUKET – ISTANBUL (zajtrk)

Zajtrk in prosto do večernega prevoza na letališče. Sobo imate na voljo do 18.00 ure (late check out). Prevoz na letališče in prijava na polet letala Turkish Airlines Phuket – Istanbul (22.15 . 04.45+1)

14.dan:  ISTANBUL – LJUBLJANA

Ob 04.45 pristanek letala na letališču Istanbul in ob 06.55 nadaljevanje leta s Turkish Airlines proti Ljubljani, s pristankom ob 08.05. Vsi časi so lokalni. 

 

VIZUM – za vizum potrebujete: slovenski potni list, ki je veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju, 1 do 2 proste strani v potnem listu, 2 novejši barvni sliki (ne starejši od 6 mesecev). 

Organizator potovanje je Lux – turizem Ljubljana. Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanje Lux-turizem, ki so vam na voljo na naši spletni strani. 

Datum odhoda: po vaši želji
Čas potovanja: 14  dni
Najmanjše število potnikov: 2 osebi
Vizum: vietnamski

CENA NA OSEBO: Cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje, da vam bomo za vas pridobili najboljšo možno ceno.

CENA VKLJUČUJE :

 • Prevoz z letalom Turkish Airlines po programu
 • Letališle pristojbine 
 • Prevoz z letalom Vietnam Airlines Hanoi-Danang-Saigon
 • Prevoz z letalom VietJet Saigon – Phuket
 • Sprejem na letališču Hanoi
 • Vsi prevozi po programu 
 • Ogledi po programu s privatnim angleško govorečim vodičem
 • Obroki po programu
 • 2 dnevno križarjenje 
 • Namestitev v hotelih 4-5* po programu / prenočevanje z zajtrkom 
 • Organizacija potovanja

CENA NE VKLJUČUJE: Vstopnega vizuma, dodatne prehrane, pijače, storitev po osebnih naročilih, napitnine. 

VIZUM – za vizum potrebujete: slovenski potni list, ki je veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju, 1 do 2 proste strani v potnem listu, 2 novejši barvni sliki (ne starejši od 6 mesecev).

Organizator potovanje je Lux – turizem Ljubljana. Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanje Lux-turizem, ki so vam na voljo na naši spletni strani.

Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Datum odhoda *

Dolžina potovanja *

Št. odraslih *

Št. otrok *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.