Zanzibar, potovanje

Eksotični Zanzibar  je eden izmed najbolj za željenih  krajev,  tako pri mladoporočencih, parih kot tudi pri družinah z otroci . Verjetno je malo krajev na svetu, ki bi nudili toliko romantičnih podob kot Zanzibar. Otok začimb in turkiznega morja, kot ga radi imenujejo,  leži v Indijskem oceanu in le 50 km od vzhodne afriške obale, malo pod ekvatorjem. Potovati na Zanzibar je potovanje na  otok neokrnjenih belih peščenih plaž in čudovite vegetacije s tropskim podnebjem. Potovanje na Zanzibarju je primerno v vseh letnih časih.  Zanzibar  je zelo priljubljena  destinacija, vendar je potrebno tudi vedeti, da ima Zanzibar zelo močno plimovanje morja oz. oseke, kar pomeni, da v času oseke je lahko morja oddaljeno od obale 100 ali več metrov. Zato vam svetujemo namestitev na severnem delu otoka, kjer skoraj ni oseke.
Zanzibar leži v tropskem pasu, malo pod ekvatorjem. Največ padavin pade med marcem in majem, vendar je Zanzibar primeren za počitnice v vseh letnih časih.  Letna povprečna temperatura zraka je med 23 in 30 C, temperatura morja pa med 26 in 28 C.
Vabljeni na tropsko potovanje na   Zanzibar, z  all inclusive storitvijo.  

1.dan : LJUBLJANA – ISTANBUL – ZANZIBAR
Prihod na letališče Ljubljana in prijava na polet letala Turkish Airlines Ljubljana – Istanbul. Po pristanku na letališču Istanbul, nadaljevanje leta proti Zanzibarju . Prtljago že na letališču Ljubljana prijavite direktno do Zanzibarja.

2.dan : ZANZIBAR (all inclusive)
Opoldan pristanek letala  na letališču Zanzibar. Po carinskih formalnostih, pridobitev turističnega vizuma (50 USD – plačilo na licu mesta, z gotovino), vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta, s katerim se boste odpeljali do vašega izbranega hotela. Prevoz s klimatiziranim vozilom in osebnim voznikom namenjen izključno vam (pribl. 60 min vožnje).  Ob prihodu v hotel, pijača dobrodošlice in namestitev v sobi. V hotelu storitev all inclusive. :

DIAMONDS MAPENZI BEACH 4 – 5 *
SANDIES BAOBAB BEACH 4* plus
KARAFUU BEACH & SPA 4-5*

Opomba : od 01.08.2015 dalje je potrebno na otoku Zanzibarju plačevati infrastrukturno takso, ki znaša 1 USD po osebi na  noč. Takso je potrebno plačati direktno v hotelu ob prihodu.

3. – 8.dan : ZANZIBAR (all inclusive)
Prosto za počitek, kopanje in izlete po otoku (za doplačilo). V hotelu storitve all inclusive. .

9.dan :  ZANZIBAR – ISTANBUL (all inclusive do 12.00)
Prosto do prevoza na letališče. All inclusive in soba na voljo do 12.00 ure. Pozno popoldan prevoz na letališče in prijava na polet letala Turkish Airlines proti Istanbulu.

10. dan : ISTANBUL – LJUBLJANA
V jutranjih urah pristanek letala na letališču Istanbul in nato nadaljevanje leta proti Ljubljani s Turkish Airlines.

Datum odhoda: po dogovoru oz. vsak dan

Čas potovanja: 10 dni / 7 x all inclusive ali po izbiri
Najmanjše št. potnikov: 2  osebi
Vizum: turistični – na vstopu v Zanzibar, na letališču

CENA NA OSEBO: cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje, da za vas pridobimo najbolj ugodno ponudbo. Ponudba bo neobvezna.

CENA VKLJUČUJE:
prevoz z letalom po programu s Turkish Airlines, v ekonomskem razredu,
letališke pristojbine,
privatni prevoz (osebni voznik vas pričaka na letališču) letališče-hotel-letališče,
namestitev v izbranem hotelu, 7 x all inclusive,
organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE:
turističnega vizuma za Zanzibar (plačilo direktno na letališču),
napitnine,
storitve po osebnih naročilih,
izletov po otoku,
infrastrukturne takse (plačilo direktno v hotelu)
izhodne turistične takse ( na letališču).

VIZUM : potrebujete slovenski potni , ki je veljaven vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju. Vizum pridobite na letališču Zanzibar, s plačilom v gotovini – 50 USD po oseb

OPOMBA: število nočitev lahko prilagodimo vašim željam. Možnost poleta tudi z Emirates in FlyDubai  iz okoliških letališč

Organizator potovanja je LUX- turizem

Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanja LUX – turizem.

Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.