Črna gora

Naravne lepote in glamur

Črna gora, ena najprivlačnejših destinacij v Sredozemlju, z nedotaknjeno lepoto bogato kulturno-zgodovinsko dediščino, bo dopolnila vaše počitnice in jih naredila nepozabne.
V zelo kratkem času ,od osamosvojitve, pridobila mednarodni ugled kot geografsko majhna država z velikim turističnim potencialom. Država se ponaša z največjim številom zaščitenih območij Unesca na kvadratni meter, kar jo uvršča na sedmo mesto na svetu.  Kanjon reke Tare je najgloblji kanjon v Evropi in drugi na svetu po Grand Canyon. Najdaljša peščena plaža stare celine, Velika Plaža v Ulcinju in največji vinograd v enem kosu se nahajajo v dolini Podgorice.

Čeprav je Podgorica  glavno mesto, so najlepša mesta, ki stojijo ob obali. Kotor se nahaja v čudovitem zalivu Boke kotorske. Mesto, polno tlakovanih ulic in zgradb v srednjeveškem slogu, ki so pokrite s terakota strehami, gleda na  naj južnejši fjord v Evropi in enega najlepših zalivov na svetu – Kotorski zaliv.  V zalivu se nahaja tudi mala srednjeveška mesteca kot so Perast in Tivat, ki je priljubljenost dobilo z dodatkom elegantnega Porto Montenegro, ki  priljubljene središče lastnikov razkošnih jaht .
Medtem ko bala Budve ustreza tistim, ki imajo radi  bolj živahni utrip, s pogledom na morje, s starim mestom za raziskovanje in nočnim življenjem. Prav tako je le 15 minut vožnje do edinstvenega otoka-hotela Sveti Štefan, ki je kronski diamant države, ki je v svetu prepoznana kot ugledna turistična destinacija zaradi česar jo že dolgo  obiskujejo zvezdniki in svetovno znane osebnosti.

Ponudba