Izlet za prijatelje, Črna gora

Potovati v Črno goro s prijatelji je vedno zabavno in prijetno!
Odkrijte kontinentalno Črno goro z džip safarijem po Durmitorju in raftingom po reki Tari. Ob prijetnem druženju, odlični domači hrani in gostoljubnih domačinih, boste preživeli nepozaben konec tedna, brez skrbi in stresa.  V kolikor želite, vam lahko dodamo še dva dni zabave na črnogorski obali ,v Budvi,  in potovanje bo popolno.

1. dan : LJUBLJANA – PODGORICA – KOLAŠIN (večerja)
Prihod na letališče Ljubljana in prijava na polet letala Air Serbia  proti Podgorici (z vmesnim postankom v Beogradu), glavnemu mestu Črne gore.  Na letališču vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta. Prevoz s sodobnim vozilom do Kolašina (960 nm.v.) ob planin Bjelasica in Sinjevina. Kolašin je odlično izhodišče za enodnevne izlete z džipi po Durmitorju ali splavarjenje po reki Tari . Namestitev v hotelu (4*), pijača dobrodošlice in prve informacije o Črni gori in poteku vašega izleta naslednji dan. V hotelu večerja in prenočevanje.

2. dan : KOLAŠIN – TARA  (rafting) – ŽABLJAK  (zajtrk, kosilo, večerja)
Zgodaj zjutraj odhod na rafting, po reki Tari, ki je pravi biser pod zaščito UNESCA. Reka Tara teče  po veličastnem kanjonu, globokem do 1330 m, katerega mnogi imenujejo tudi Colorado starega kontinenta. Vožnja z kombijem proti Mojkovcu,  mimo narodnega parka Biogradska Gora in nato proti Žabljaku.  Na poti krajši postanek  v  Klev Krš  kjer se začenja kanjon reke Tare in Narodni park Durmitor. Nadaljevanje vožnje z vozilom preko pragozda Crna Poda, ki je eden največjih rezervatov črnega bora v Evropi, do kraja Splavište, od koder se boste podali na 14 km dolg rafting (2-3,5 ure) pod strokovnim vodstvom. Na poti vas bo spremljala čudovita narava s malimi slapovi, veliko bo skupnega dela, druženja in fotografiranja. Občudovali boste lahko najkrajšo, vendar najmočnejšo reko Ljutico, kot tudi slavni most na Djurdjevića Tari (ena od  lokacij  legendarnega filma »Valter brani Sarajevo«)… vse do končne postaje v Žugič Luka. Kosilo v naravi in prevoz do Žabljaka. Namestitev v hotelu 4* in večerja ter prenočevanje.

3.dan: ŽABLJAK – Durmitorski prsten – džip safari  – ŽABLJAK (zajtrk, kosilo, večerja)
V jutranjih urah odhod na celodnevni  džip safari „Durimitorski prsten“.  Slikovita vožnja z džipom in vašim osebnim (izkušenim) voznikom-vodnikom  proti staremu smučarskemu predelu Stuoc (1.820 m n.v.), s prekrasnim pogledom  na Crno jezero, nato do razgledne točke  za pogled na kraj Čurevac, kjer je kanjon rekeTare najgloblji – 1.330 m.  Nato vožnja proti kanjonu Sušice, mimo najvišje ležečih vasic na Balkanu, ki so naseljene skozi celo leto Mala Crna gora in Nedajno na  2.000 m n.v. Spust do kanjona Sušice in istoimenskega jezera, ter krajši  postanek v planinskem domu.  Nadaljevanje vožnje do vasice Trsa 1768 m n.v., ki se nahaja sredi Pivske planote in postanke za  tipično črnogorsko kosilo. Po kosilu vožnje v osrednji del  narodnega parka Durmitor.  Postanek za fotografiranje  najbolj poznane črnogorske gore  Crnogorski kamen-Prutas ( 2210 m n.v.)   Nadaljevanje vožnje z džipom preko prelaza Sedlo (1.907 m.n.v.) in mimo čudovitih  ledeniških jezer kot so: Modro, Valovito in Poščensko jezero, do Žabljaka. Tako bo sklenjen krog okoli Durmitorja, kjer  z džipom prevozili 70 km. V hotelu večerja in prenočevanje.

4. dan : ŽABLJAK – PODGORICA – LJUBLJANA   (zajtrk)
Zajtrk in opoldan prevoz na letališče v Podgorici. Po prihodu na letališče prijava na polet letala   Air Serbia  Podgorica Beograd in nato  proti Ljubljani.

opomba: po želji možnost dodatne nočitve v Beogradu.

Datum odhoda: vsak dan po dogovoru
Čas potovanja: 4 dni/ 3 x pol penzion
Najmanjše število: 4 osebe

CENA NA OSEBO:  cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje, da bomo za Vas pridobili najboljšo ceno.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz z Air Serbia, letališke pristojbine, transferji s klimatiziranim kombijem, 1 x pol penzion v hotelu4* v Kolašinu in 2 x pol penzion v hotelu 4* na Žabljaku, turistična taksa, vstopnina v narodni park, celodnevni džip safari Durmitorski prsten, celodnevni  rafting po Tari,  kosila po programu, vstopnine v NP, asistenca našega lokalnega agenta in organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: pijače, prenosa prtljage, dodatnih ogledov in storitev po osebnih naročilih

NAMIG: možnost podaljšanega bivanja 1-2 dni na črnogorski obali – Budvi oz. Bečičih, z bogato ponudbo zabave.

Organizator potovanja: LUX – turizem.

Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanje LUX-turizem.

Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.