Kambodža in Tajska

Potovanje po Kambodži in Tajski je odličen način, da odkrijete njihovo  vedrino in tradicijo starih kultur,  izkoristite kulturni pobeg v starodavna kraljestva v Siam Reap v Kambodži in Ayutthayi na Tajskem. Združite s prijetno avanturo z jahanjem slonov ter obiskom plemen v odročnih vaseh severne Tajske. Glavno mesto Tajske , Bangkok,  je eno najbolj živahnih mest v Aziji, kjer ne smete zamuditi ogleda veličastne  kraljeve palače. Tudi Chiang Mai in Chian Rai na severu, sta nepozabni doživetji. In če k temu dodamo še obisk Zlatega trikotnika, kjer se stikajo Laos, Burma in Tajska, bo potovanje prava poslastica. Za vse, ki si na koncu potovanja želite počitek na peščenih plažah, smo dodali počitek na otoku Koh Samui.

Vabimo vas na unikatno potovanje po Kambodži in Tajski, kjer si boste s privatnim angleško govorečim vodnikom, ki bo namenjen samo vam, ogledali “nepozabne bisere” potovanja. Vsako potovanje je posebno doživetje, posebno če je pripravljeno samo za Vas !

 

1.dan : ZAGREB ali  BENETKE – DUBAJ
Prihod na letališče  Zagreb ali Benetke / Marco Polo in prijava na polet letala Emirates proti Dubaju (15.50 – 23.35). Po pristanku nadaljevanje leta proti Bangkoku, v nočnih urah naslednjega dne. Prtljago prijavite direktno do Siem Reapa.

2.dan: DUBAJ – BANGKOK – SIEM REAP 
Ob 03.00 nadaljevanje leta z Emirates proti Bangkoku, s pristankom ob 12.30. Nato nadaljevanje leta z Bangkok Airways proti Siem Reap (14.05 – 15.15). Po pristanku na letališču Siem Reap in carinskih formalnostih, vas bo čakal predstavnik našega lokalnega agenta in vas odpeljal ( privatni prevoz namenjen samo vam) do vašega hotela KHEMARA ANGKOR 4*. Namestitev in prosto za prilagajanje časovni razliki.  Prenočevanje.

3.dan: SIEM REAP (zajtrk)
Po zajtrku odhod z vašim osebnim vodnikom, na ogled Angkorja, kompleksa s stotino templjev, ki je od leta 1992 na seznamu Unescove zgodovinske in kulturne dediščine. Najprej si boste ogledali kronski dragulj Kmerske arhitekture, Ankor Wat, ki je nacionalni simbol in vrhunec vsakega obiska Kambodže. Največji, najbolj ohranjen in versko najpomembnejši tempelj celotnega kompleksa Angkorja. Angkor Wat navdušuje obiskovalce tako s svojim obsegom in lepim razmerjem postavitve, kot tudi po umetnosti njegovih rezbarij. Je pravi biser kmerske arhitekture. Ob vstopu v glavni predel se boste sprehodili skozi serijo galerij in dvorišča, pred prihodom do osrednjega svetišča, ki ponuja čudovit razgled po vsej okolici. Nadaljevanje z ogledom templja Ta Prohm, ki je eden izmed najbolj priljubljenih posebnosti Angkorja, ki se je dolga stoletja skrival pod bujnim rastjem, dokler ga niso odkrili raziskovalci. Nato ogled templja Beaneay Srei, kateri daje videz miniaturnega templja, v primerjavi z ostalimi templji Angkorja. Banteay Srei velja za biser klasične kmerske umetnosti. Zgrajen je iz roza peščenjaka in s čudovito ohranjenimi rezbarijami na stenah. Zaradi majhnosti, čudovitega vzdušja in izrednih primerkov kmerskega kiparstva, je nadvse priljubljen tudi pri obiskovalcih. Pred povratkom v hotel, postanek na enem od templjev za pogled na kamboško podeželje ob sončnem zahodu.  V hotelu prenočevanje.

4.dan: SIEM REAP (zajtrk)
Po zajtrku odhod z vašim osebnim vodnikom na ogled Angkor Thom, utrjenega mesta, obdanega  z obzidjem in širokimi jarku. Ogledali si boste najpomembnejše znamenitosti in templje, ki se nahajajo v središču mesta: monumentalnim južni vhod s kipi demonov in bogov; skrivnostni Bayon Baphuon, ki je eden najbolj obiskanih templjev, s stolpiči, katere krasi preko 200 nasmejanih obrazov; terasa slonov in terasa kraljevega gobavca – nekdanji prostori za javne ceremonije in Phimeanaks nebesne palače. Po ogledu prevoz do hotela in prosto. V hotelu prenočevanje.

5.dan: SIEM REAP – BANGKOK (zajtrk)
Zgodnji zajtrk in prevoz na letališče. Prijava na polet letala Bangkok Airways proti Bangkoku (09.45 – 11.00). Po pristanku na letališču Bangkok, vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta s katerim se boste odpeljali do vašega hotela AVENI ATRIUM 4*. Namestitev in  odhod na ogled Bangkoka s privatnim vodnikom. Ogled enega najstarejših in največjih templjev Bangkoka, Wat Po, z velikim pokončnim Budom, prekritega z zlatimi lističi. Nadaljevanje z ogledom znamenite Kraljeve palače, Chakri Maha Prasad, ki je eden najlepših primerkov starodavnih zgradb z zlatimi pagodami tajskega dvora in nekdanje kraljeve palače, ki se nahaja  v bližini obale Chao Phraya River (reke kraljev). Ogled kronske palače, kjer so ustoličili kralje, sprejemne in pogrebne palače ter čudovitega templja smaragdne Bude – Wat Phra Keo. Po ogledu povratek v hotel. Zvečer vam priporočamo sprehod po živahni nočni tržnici.

6.dan: BANGKOK – Damnoen Saduak (plavajoča tržnica) – most na reki Kwai – BANGKOK (zajtrk,kosilo)
Zgodaj zjutraj odhod z vašim osebnim vodnikom proti Damnoen Saduak, pribl 100 km izven Bangkoka, kjer si boste ogledali barvito plavajočo tržnico, na kateri se že več stoletij odvija živahno trgovanje. Vožnja z ozkim gliser čolnom po vodnih kanalih  med slikovitimi vasicami in plantažami sadja do plavajoče tržnice. Na plovbi bo veliko možnosti za zanimive fotografije, kot tudi na sami tržnici. Po ogledu nadaljevanje vožnje z vozilom proti provinci Kanchanaburi, kjer stoji most na reki Kwai. Svetovno slavo so mu prinesle upodobitve v filmih in knjižnih uspešnicah. Most so zgradili vojni ujetniki (večinoma Angleži, Francozi) v II.sv.vojni in azijski delavci na prisilnem delu. Most je bil del 415 km dolge železniške proge, imenovane »železnica smrti«, ki je povezovala Tajsko in Myanmar (Burmo). Po prihodu v Kanchnaburi ogled  vojnega pokopališča in  muzeja, kjer so na ogled fotografije in spominska obeležja. Kosilo v lokalni restavraciji. Pozno popoldan povratek v Bangkok. V hotelu prenočevanje.

7.dan: BANGKOK – AYUTTHAYA (avto – barka) – BANGKOK (zajtrk, kosilo)
Zajtrk in odhod s privatnim vodnikom v starodavno glavno mesto Ayutthayo, nekdanjo prestolnico kraljevine Siam od 1350 do 1767. V Ayuthayi je vladalo 33 kraljev iz petih različnih dinastij, mesto pa je slovelo za eno najlepših. Burmanci so 1767 leta mesto skoraj v celoti uničili in od mogočne in veličastne prestolnice so ostali le pomniki palač in templjev. Ogled glavnih znamenitosti Ayutthaye, ki je danes na seznamu UNESCOVE , svetovne kulturne dediščine. Nato ogled poletne palače kralja Rama V v bližnjem Bang Pa In. Palačo tvorijo zgradbe v gotskem, renesančnem, kitajskem in tajskem stilu. Po ogledu vožnja z barko po reki Chao Phraya proti Bangkoku. Na plovbi boste lahko opazovali slikovito življenje ob rečni obali. Na ladji bogato kosilo. Prihod v hotel v poznih popoldanskih urah. V hotelu prenočevanje.

8.dan: BANGKOK – CHIANG MARI – CHIANG RAI (zajtrk, kosilo)
Zgodaj zjutraj prevoz na letališče in prijava na polet letala proti Chiang Mai » vrtnici severa« , kot Tajci radi imenujejo Chiang Mai. Na letališču vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta, s katerim se boste odpeljali proti džungelski pokrajini, kjer se razprostira zavetišče za slone. Ogled slonov pri predstavitvi njihovih veščin, ki so kljub svoji okornosti zelo gibljivi in močni. Možnost jahanja slonov (za doplačilo na kraju samem). Obisk vasice gorskega plemena Meo, ki je poznana po svoje edinstveni kulturi in barvitih narodnih nošah. Po kosilu nadaljevanje vožnje po slikoviti pokrajini protin naj severnejšemu kraju Tajske, Chiang Rai. Namestitev v hotelu RIMKOK RESORT 4*. Prenočevanje.

9.dan: CHIANG RAI – ZLATI TRIKOTNIK – CHIANG RAI (zajtrk, kosilo)
Po zajtrku odhod z vašim privatnim vodičem-voznikom do vasice gorskih plemen Akha in Yao. Tukajšnja plemena še vedno nosijo čudovite narodne noše in živijo preprosto življenje, ki je odraz starih pravil, tradicije in narave. To so edina gorska plemena katerih vera je osnova starodavnega tajskega Taoisma. Nato vožnja do Mae Sai, najsevernejšega mesta Tajske, na tajsko-burmanski meji. Tajska in Burma sta tu povezani z mostom preko reke Mae Sai, ki omogoča živahen prehod Burmancev in Tajcev. Po kosilu nadaljevanje  vožnja preko slikovitega podeželja ob  reki Mekong do „zlatega trikotnika“, kjer se stikajo meje Laosa, Burme in Tajske. V zgodovini je na tem področju potekalo obsežno trgovanje z opijem, kateremu obdobju je tu posvečen tudi muzej. Povratek v Chiang Rai, s postankom v Chiang Sean. Ogled čudovitega budističnga templja Wat Chedi Luang, katerega so začeli graditi v 14.st. ko je kralj Sean Muang Ma načrtoval, da bo v templju pokopal pepel svojega očeta.  V osnovi so tempelj  sestavljali trije templi. Po ogledu povratek v hotel in   prenočevanje.

10.dan: CHIANG RAI – CHAING MAI – KOH SAMUI (zajtrk, kosilo)
Po zajtrku vožnja z dolgimi čolni domačinov po reki Mekong in obisk vasice White Karen. Možnost nakupa rokodelskih izdelkov. Po ogledu povratek do Chiang Raia. Kosilo in povratek v Chiang Mai ter polet proti otoku Koh Samui. Na letališču vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta in vas odpeljal do hotela BAAN HAAD NGAM BO & SPA 4*, ob dolgi peščeni obali. Namestitev v sobi superior. Prenočevanje.

11. – 12.dan: KOH SAMUI (zajtrk)
Prosto za počitek in odkrivanje otoka. V hotelu prenočevanje z zajtrkom.

13.dan: KOH SAMUI – BANGKOK (zajtrk)
Še ves dan prosto, do večernega prevoza na letališče. Sobo imate na voljo do 12.00 ure. Prtljago oddate v poseben prostor v hotelu. Prihod na letališče in prijava na polet letala Bangkok Airways proti Bangkoku (22.00 – 23.05). Prtljago prijavite direktno do Benetk. Po pristanku na letališču Bangkok, nadaljevanje leta proti Dubaju v nočnih urah naslednjega dne.

14.dan: BANGKOK – DUBAJ – BENETKE ali ZAGREB
Ob 02.25 nadaljevanje leta z Emirates proti Dubaju, s pristankom ob 05.35. Nato nadaljevanje leta z Emirates proti Benetkam (09.40 – 13.55) ali Zagrebu

OPOMBA: možnost odhoda iz letališča LJUBLJANA  s Turkish Airlines ali iz letališča ZAGREB s Qatar Airways

Datum odhoda: po izbiri potnika
Čas  potovanja:   15 dni
Najmanjše število potnikov: 2   individualno
Vizum: ureja se ob prihodu na letališče v Siem Reapu / Kambodža

CENA NA OSEBO : cene se pogosto spreminjajo, zato nama pošljite povpraševanje, da bomo za Vas  pridobili najboljšo možno ceno

DOPLAČILO: vizum za Kambodžo (dobite ga na vstopu v državo)

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu in letališke pristojbine, prevozi po programu (privatni z angleško govorečim voznikom –vodnikom), ogledi po programu, prevozi z čolni in barko po programu, namestitev v hotelih po programu v dvoposteljni sobi s pomožnim ležiščem, prenočevanje  z ameriškimi zajtrki, kosila po programu, asistenca našega lokalnega agenta in organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: vizuma za Kambodžo, napitnin  in storitev po osebnih naročilih.

OPOMBA:Program potovanja se lahko prilagodi vašim željam. Program  je lahko tudi krajše. Možnost odhoda iz letališča Ljubljana s Turkish Airlines ali iz letališče Zagreb s Qatar Airways.

Organizator potovanja: LUX – turizem.

Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanje LUX-turizem, ki so vam na voljo na naši spletni strani.
Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.