Madeira – posebno letalo & hotel

Madeira – otok večne pomladi – letalo & hotel 

posebno letalo iz Ljubljane. Številne možnosti za odkrivanje otoka:
uživanje v neokrnjeni naravi
sprehod ali pohod ob eni od prepredenih poti ob vodnem kanalu – Levadi
glasno navduševanje nad številnimi razgledi – tudi z najvišjega evropskega rt-a Cabo Girao (580 m)
okušanje eksotičnega sadja na vsakem koraku (mmmm banane, sočne papaje, pasjonke in anone, avokado…)
razvajanje borbončic v okusni hrani – espada ali espetada, oboje z veliko domače otoške zelenjave
nazdravljanje ob vrhunski vinski kapljici, saj so vina z Madeire poznana po celem svetu
obisk lokalne tržnice, kjer boste našli vse kar Madeira ponuja
izgubite se v enem od botaničnih vrtov
spust s tradicionalnimi sanmi v dolino z Monta
občudovanje tradicionalnih raznobarvnih s slamo kritih hišic v Santani, ki jih vidimo na vsaki razglednici
kopanje v lavinih bazenih v Porto Monizu
hiter skok s trajektom na sosednji otok Porto Santo, ki je pravi kontrast v primerjavi z Madeiro in slovi po čudovitih peščenih plažah ter simpatičnih ribiških vasicah.

Datum odhoda   18.07., 08.08., 26.09. 2021
Čas potovanja: 8 dni / 7 prenočevanj z zajtrkom

1.dan: LJUBLJANA – MADEIRA

Zbor potnikov predvidoma v dopoldanskih urah na letališču J. Pučnika pri Ljubljani in polet posebnega letala direktno na Madeiro.  Krajša vožnja do izbranega hotela, nastanitev in prenočevanje.

2.-7. dan: MADEIRA
Prosti dnevi za spoznavanje Madeire, njenih sprehajalnih poti, plaž in cvetoče narave. Za doplačilo se lahko v spremstvu slovenskega vodnika odpravite na katerega izmed ponujenih izletov. Prenočevanje.

8. dan: MADEIRA – LJUBLJANA
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predvideno v popoldanskih urah vožnja na letališče in polet posebnega letala proti letališču J. Pučnika pri Ljubljani.

Fakultativni izleti – po želji za doplačilo

Paket 3 izletov:

Mesto Funchal

Ogled mesta bomo začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, ki je prava paša za oči. Tu ženske še  nosijo tradicionalna oblačila, katerih posebnost so njihove kape. Sprehodili se bomo med stojnicami z zelenjavo in sadjem ter imeli možnost okušanja eksotičnih vrst sadja. Posebej zanimiv je del, kjer ribiči ponujajo svoj dnevni ulov. Med ogromnimi primerki tune bomo kaj hitro uzrli otoško posebnost, ribo espado. V nadaljevanju se bomo sprehodili skozi kolonialni del, med najpomembnejšimi kulturnimi spomeniki ter se zatem povzpeli nad mesto na ogled slovečega Botaničnega vrta. Konec 19. stoletja so na posesti Bom Sucesso uredili zasebni park, ki je danes javni vrt in poleg urejenih gredic in bujnega rastja, ponuja tudi čudovit pogled na Funchal in okolico. Ogled mesta bomo zaključili v vinski kleti ter okusili njihova priznana vina vrste Madeira.

Izlet na zahodno polovico otoka

Odpeljali se bomo na celodnevni izlet po zahodni strani otoka. Jutranji postanek v ribiški vasici Camara de Lobos, kjer se lokalni ribiči po jutranjem povratku z ribolova radi usedejo k igri kart. V vas je med svojim bivanjem na otoku rad zahajal Winston Churchill, ki je z bližnje terase slikal zaliv in okolico. Naslednji postanek bo pri rtu Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Vožnja preko prelaza Paul da Serra na severno stran otoka. Pokrajina se spreminja z vsakim zavojem in na vrhu prelaza vas pričaka največja ravnina na otoku. Spust na drugo polovico otoka je speljan preko številnih vasi, kjer se še vedno ukvarjajo s kmetijstvom in kar težko je dojeti česa vse so sposobne pridne človeške roke. Postanek v obmorskem kraju Porto Moniz, ki slovi po naravnih bazenih v vulkanski pečini ter v ribiškem središču Sao Vicente. Možnost kosila za doplačilo.

Izlet na vzhodno polovico otoka

Zajtrk in odhod na vzhodno stran otoka. Jutranji postanek v kraju Camacha, ki slovi po izdelkih iz vrbovih šib: pletenice, košare, pohištvo … V kraju se radi pohvalijo, da so leta 1875 tu odigrali prvo nogometno tekmo na Portugalskem in res se zdi, da so na otoku vsak ravni prostor izkoristili za nogometno igrišče. Skozi bujen gozd se bo cesta vedno bolj vzpenjala in pokrajina ob njej bo postajala vedno bolj surova, dokler se ne boste ustavili pod vrhom Pico do Aveiro na višini 1818 m. Tod se pričenja pohodna pot na bližnji, najvišji vrh na otoku Pico do Ruivo. Zdaj se bomo spustili nižje skozi ohranjen lovorjev gozd, ki je nekdaj poraščal širši sredozemski prostor, danes pa so te zaplate na otoku poseben ekosistem, priča tisočletij. Postanek v naselju Ribeiro Frio, ki je znan po ribogojnici postrvi ter tipični otoški pijači poncho, katero znajo tu zmešati še posebej dobro. Sledil bo postanek v kraju Santana, ki slovi po pisanih hišicah v obliki črke A, ki so postale simbol Madeire. Kosilo v lokalni restavraciji za doplačilo. Med povratkom v Funchal, bomo v Porteli uzrli še enega od čudovitih pogledov na otok, v vasi Machico pa prisluhnili legendi o prvih prišlekih na otoku. Vožnja mimo spektakularnega letališča na stebrih nad morjem ter povratek v hotel

 • Paket 3 izletov (zahodna stran otoka, vzhodna stran otoka, mesto Funchal): 99 € (ob prijavi najmanj 10 oseb)

Izlet sprehod ob Levadah

Po zajtrku vas za doplačilo vabimo na sprehod ob Levadah. Levada je sistem namakalnih kanalov, s katerimi so skozi stoletja dovajali vodo iz bolj namočenih na sušna področja otoka. Sprva so namakali polja sladkornega trsa, ki so dala »belo zlato«, danes se z njimi namakajo vsa polja in pridelki. Skupna dolžina kanalov je 2500 km. Izdelani so v najbolj nemogočih stenah ter na najlepših in slikovitih predelih otoka. Tako so ob kanalih že zelo zgodaj pričeli urejati pohodne poti, ki so lahko manj ali bolj naporne, nekatere so speljane tudi skozi številne predore in zahtevajo opremo. Levada izbrana za vas je zmeren sprehod, ki nas bo popeljal po več kot sto let urejeni levadi. Pot med evkaliptusi in borovci ter urejenimi terasami in domačimi vrtovi je izkušnja, ki bo obogatila vaš obisk Madeire. Vrnitev v hotel in prosto popoldne.

 • izlet sprehod ob Levadah 35 € (ob prijavi najmanj 10 oseb)

Izlet Po stopinjah C.Ronalda

Popoldne vam za doplačilo priporočamo izlet, kjer bomo spoznali svet najbolj slavne osebe otoka – Cristiana Ronalda. Nogometaš je ponosen na svoj otok, tako kot je otok ponosen nanj, kar lahko občutimo že takoj ob prihodu, kjer nas na letališču pozdravi njegov doprsni kip. Prav tako se po njem imenuje samo letališče.  Peš se bomo sprehodili po slikoviti poti mimo zalivov in znamenitega casinoja do najbolj »in« predela mesta, kjer se urbani šik sreča z vrhunskim dizajnom. Prvi postanek bo pri kipu slavnega nogometaša, kjer bomo naredili obvezni selfi. Nato se bomo sprehodili po trgu Praça CR7 do slavnega hotela katerega lastnik je C. Ronaldo in obiskali njegov muzej CR7, kjer je razstavljenih veliko dresov, nogometnih žog in drugih osebnih predmetov. Še posebej zanimiv je del z razstavljenimi pismi navijačev iz celega sveta, ki mu pišejo, rišejo in slikajo svoje občutke in želje. Večerjo si bomo lahko privoščili v znanem lokalu CR7 CORNER, kjer nas bo v toaleti namesto ogledala pričakala ogromna slika enega in edinega C.Ronalda. Po razburljivih zgodbah o odraščanju, prvih nogometnih začetkih in slavni poti nogometaša bomo obiskali še marino, odeto v barve modrine morja in zelenje gora.

 • izlet Po poteh C.Ronalda (vstopnina v muzej vključena) 25 €, otroci do 12 let 15 €

Izlet NUNSKA DOLINA in MONTE

Za doplačilo vas vabimo na poldnevni izlet v Nunsko dolino in Monte. Prvi postanek na razgledišču Pico dos Barcelos na višini 1100 m, od koder je čudovit razgled na mesto Funchal, zaliv in bližnje vrhove. Po ovinkasti, slikoviti in z evkaliptusi obdani cesti se bomo povzpeli do Eira do Serrado, od koder se odpira eden najlepših pogledov na otoške vrhove in »nunsko dolino» Curral des Freiras, spodaj. Za konec še postanek v vasi Monte, kjer je pokopan poslednji avstrijski cesar Karl Habsburški. Za zaključek potepanja po Madeiri vam priporočamo tradicionalen spust po strmih ulicah s pletenimi sanmi (doplačilo), pri čemer bodo za nas poskrbeli spretni domačini.

 • izlet Nunska dolina in Monte 35 € (ob prijavi najmanj 10 oseb)

DATUM ODHODA :  18.07., 08.08., 26.09. 2021- let iz Ljubljane

Čas  potovanja:   8 dni / 7 nočitev z zajtrkom
Najmanjše število potnikov: posebno letalo 140 potnikov

CENA NA OSEBO:

H. BAIA AZUL 4* – 999 EUR 

H. MELIA MADEIRA MARE 5 * – 929 EUR

H. GIRASSOL 3-4* – 889 EUR

opomba: možnost tudi dodatnih hotelov 3* , 5*

CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana – Funchal – Ljubljana
stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
1 kos oddane prtljage
avtobusni prevoz letališče Funchal – izbrani hotel  – letališče Funchal
5 prenočevanj z zajtrkom v  izbranem hotelu,  v dvoposteljni sobi
slovenski predstavnik in lokalni predstavnik (po potrebi)
stroški organizacije
ddv

DOPLAČILO PO ŽELJI ob prijavi:
pol penzion v vseh hotelih
enoposteljna soba
Paket 3 izletov (zahodna obala, vzhodna obala, mesto Funchal) 99 EUR
izlet po poteh C.Ronalda (vključena vstopnina za muzej) 25 EUR, otroci do 12.leta 12 EUR
izlet sprehod ob Levadah 35 EUR (najmanj 10 oseb)
izlet Nunska dolina in Monte 35 EUR
ogled tradicionalne predstave z večerjo 49 EUR

POGOJI ZA VSTOP NA MADEIRO
Za vse slovenske potnike je ob prihodu na Madeiro obvezen brezplačni PCR test in meritev temperature. Pozitivni izid testa bo potniku poslan na njegovo navedeno kontaktno številko v roku 12 ur. V času čakanja na izvid je za potnike obvezna samoizolacija v hotelskih sobah.

Izjema so potniki, ki bodo predložili negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Madeiri ali, potrdilo zdravnika, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot 90 dni ali predložili potrdilo o cepljenju zoper COVID-19.

Dodatno potrebuje VSAK POTNIK do najkasneje 24 ur pred odhodom izpolniti FCS obrazec (zaradi samih postopkov pridobivanja QR kode), ki ga najdete na povezavi https://madeirasafetodiscover.com/. Vsak potnik, si mora najprej aplikacijo naložiti na svoj telefon, se registrirati oz. urediti profil in nato izpolniti formular. Obrazec je v angleškem jeziku in ga izpolni vsaka odrasla oseba posebej (mladoletne osebe – v vsakem primeru mora odrasla oseba dodati na isti formular mladoletne potnike, ki potujejo z vami do 12. leta). Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču. Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu ter QR kodo za vsakega potnika posebej, katero morate obvezno predložiti letališkemu osebju (tiskana ali mobilna verzija) ob pristanku na Madeiro (brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti). Izpolnitev spletne najave za vstop na Portugalsko je zavezujoča za vse potnike. Prav tako, lahko v aplikacijo naložite tudi svoj negativni PCR test.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO
Madeira je na zelenem seznamu držav EU, kjer za vstop v Republiko Slovenijo NI POTREBNO predložiti negativnega izvida za COVID-19 (PCR test) oz. testiranje ni potrebno, prav tako ni napotitve v karanteno na domu.

 • DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE PORTUGALSKE VLADE:
  V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.
  Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, starejše od 6 let, na prostem, v hotelih ter v javnih zaprtih in odprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).
 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 2m.
 • Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 5 oseb
 • Policijska ura: obvezno upoštevanje policijske ure med tednom od 19.00 – 05.00 ter med vikendi in prazniki od 18.00 – 05.00. Restavracije in bari obratujejo v skladu z policijsko uro.
 • Športne aktivnosti so dovoljene, medtem, ko so družabni dogodki in nočno življenje prepovedani.
 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid – 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Portugalska vlada potnikom stroške bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid – 19 krije, medtem, ko stroška letalskega prevoza za vrnitev ne. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris ali Vzajemna. Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.
 • POMEMBNO
 • Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Madeiro in povratka v Slovenijo. Minimalno število prijavljenih za posebno letalo 24.4.2021 je 140 potnikov.

Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.