Malezijski Borneo – Sabah

Potovanje po malezijskem  Borneu ponuja veliko navdušujočih in sproščujočih aktivnosti. Odkrijte čudovito divjino otoka Bornea, ki se nahaja v južnem Kitajskem morju in ponuja čudovite podobe deževnega pragozda, redke vrste divjih živali in njihovega najbolj znanega prebivalca orangutana. To zanimivo potovanje po Maleziji je osredotočeno na malezijski sultanat Sabah in njihove raznolike prosto živeče živali v deževnem pragozdu Sukao (nosata opica, pigmejski sloni …), Sepilok zavetišče za orangutane, čudovit narodni park Kinabalu z prosto visečimi mostovi in mesojedimi rastlinami, potapljanje na čudovitem otoku Lankayan in preprosti vzpon na Mont Kinabalu, najvišji vrh JV Azije.

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL

Prihod na letališče Ljubljana  in prijava na polet letala Turkish Airlines proti Istanbulu. Po pristanku na letališču Istanbul, nadaljevanje leta proti Kuala Lumpurju v nočnih urah naslednjega dne.

2.dan: ISTANBUL – KUALA LUMPUR – SANDAKAN

Polet letala Turkish Airlines proti  Kuala Lumpurju, glavnemu mestu Malezije in nato proti Sandakanu na otoku Borneo. Po pristanku in carinskih formalnostih, vas bo na letališču pričakal predstavnik našega lokalnega agenta (angleško govoreči).  Prevoz do hotela  4* v mestu . Prosto za počitek in prilagajanje časovni razliki. Prenočevanje.

3.dan: SANDAKAN – SEPILOK – SUKAO (zajtrk, kosilo, večerja)

Po zajtrku odhod  proti Sepiloku, največjemu zavetišču  orangutanov, ki je svetovno poznan zaradi njegove izjemnosti. Orangutanu se ne zadržujejo samo v ogradi, temveč se prosto gibljejo po okolici oz. prihajajo in odhajajo.  V zavetišče prihajajo dvakrat dnevno, predvsem zaradi hrane. Ko se prenehajo vračati v zavetišče, so že samostojni oz. pomeni, da so se privadili na naravno okolje in da so sposobni  sami nabirati hrano. Osnovna naloga zavetišča je vzgoja orangutanov na samostojno življenje v naravi, pragozdu. Po prihodu v  zavetišče, si boste po bliže ogledati orangutane pri hranjenju in pri njihovih „prvih korakih“ , ko se z nihanjem in guganjem gibljejo po drevesih pragozda.   Po ogledu povratek v Sandakan  in vkrcanje na čolne ter vožnja po reki Kinabatangan, kjer boste   opazovali  raznoliko pokrajino, od voda morja Sulu, ki pritečejo  preko Sandakana, do veličastne krajine z  gozdovi  mangrove. Po kosilu v Abai Jungle Lodge, vožnja po reki  navzgor, kjer se bodo nudile možnosti   za opazovanje  primatov, še posebno nosatih opic, ptic in drugih prosto živečih živali . Prihod v naselje Sukau in  namestitev v Kinabatangan Riverside Lodge (preprosta namestitev). Pozno popoldan “večerna” vožnja  po Menanggulu,  malem  pritoku reke Kinabatangan, za opazovanje živali . Povratek v Lodge in večerja ter prenočevanje.

4.dan: SUKAO – SANDAKAN  (zajtrk, kosilo)

Po zajtrku  vožnja s čolnom po reki navzdol do Sandakana  in dodatna možnost za opazovanje primatov. Po pristanku v pristanišču Sandakan, ogled največje in tudi najbolj živahne tržnice v Sandakanu, ki se nahaja v samem središču mesta. Po kosilu prevoz do hotela 4* . Prenočevanje

5.dan: SANDAKAN – otok LANKAYAN (zajtr, kosilo, večerja)

Po zajtrku prevoz  do pristanišča in nato prevoz z  barko do otoka Lankayan (1,5 ure vožnje). Otok Lankayan je majhen otoček v Sulu morju in je razglašen za del zavarovanega  širšega morskega obočja. Otok je nenaseljen in  prekrit s tropsko vegetacijo, je miren in nedotaknjen mali raj, obdan z mehkim  belim peskom in prekrasno  obalo. Lankayan  ponuja enostavno namestitev in nekaj ostalih lesenih zgradb, ki so namenjeni za  skupne prostore, kot je restavracija in recepcija.  Namestitev v lesenih bungalovih (dvoposteljni). Polni penzion – samopostrežni v osrednji zgradbi z odprto teraso. Čez dan kava, čaj, voda in popoldanski prigrizki. Na otoku  je uradni  potapljaški center, zato lahko na otoku bivate oz. ste  registrirani kot potapljači ali  ne-potapljači. Možnost izposoje opreme za potapljanje in  mask za šnorklanje (omejena količina).

6.-7.dan: Otok LANKAYAN (zajtrk, kosilo, večerja)

Prosto za šnorklanje, potaplanje (tudi nočno potaplJanje- vodeno), kopanje  …

8.dan: Otok LANKAYAN – SANDAKAN – KOTA  KINABALU  (zajtrk)

Zjutraj odhod barke proti Sandakanu. Prevoz do letališča in prijava na  polet letala Malaysian Airlines Sandakan – Kota Kinabalu. Po pristanku na letališču v Kota Kinabalu, vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta in vas odpeljal do hotela   4* . Namestitev in prenočevanje.

9.dan: KOTA KINABALU PARK (zajtrk, kosilo, večerja)

Zgodnji zajtrk in odhod s privatnim vodnikom proti narodnemu parku Kinabalu. Vožnja po slikoviti pokrajini in na poti postanek na Nabalu tržnici z izdelki domačinov Dusun. V Poringu možnost hoje po visečih mostovih, ki so pripeti pod krošnjami dreves, od koder je najlepši  pogled na bujno vegetacijo. Po prihodu v narodni park Kinabalu, voden ogled parka, kjer se nahaja več kot 1000 primerkov flore in faune. Večerja in prenočevanje v Kinabalu Parku.

10.dan: KOTA KINABALU PARK– MOUNT KINABALU (zajtrk, kosilo, večerja)

Zgodnji zajtrk in registracija ter srečanje z gorskim vodnikom. Vožnja do Vrat Timpohon in treking hoja preko različnih predelov z bogato vegetacijo do Laban Rata planinske koče (3.353 m n.v). Kosilo lunch paket.  Namestitev in prosto popoldan za opazovanje okolice ali počitek. Večerja.

11.dan: MOUNT KINABALU – KOTA KINABALU

Ob 2.00 bujenje in nadaljevnje trekinga do vrha Mount Kinabalu, od koder se odpira  prekrasen pogled na vzhajajoče sonce. Možnost nepozabnih fotografij. Po ogledu spust do Laban Rata planinske koče in zajtrk. Spust do vrat Timphonon, od koder bo organiziran prevoz do narodnega parka Kota Kinabalu. Kosilo in prevoz do hotela 4* v Kota Kinabalu. Prenočevanje.

12.dan : KOTA KINABALU – KUALA LUMPUR – ISTANBUL

Zajtrk in prevoz na letališče. Polet letala Malaysian Airlines proti Kuala Lumpurju. Prtljago že na letališču Kota Kinabalu prijavite direktno do končne destinacije Ljubljane. Po pristanku na letališču Kuala Lumpur prosto za individualni ogled Kuala Lumpurja. Priporočamo da koristite prevoz s hitrim  vlakom, ki vozi med letališčem KLIA in sredičem mesta. Na letališču KLIA morate biti najkasneje 2 uri pred odhod letala. Polet leta proti Istanbulu v poznih nočnih urah.

13.dan: ISTANBUL – LJUBLJANA 

Po pristanku letala na letališču Istanbul,  nadaljevanje leta s Turkish Airlines Istanbul – Ljubljana.

Datum odhoda : vsak dan – po dogovoru
Čas potovanja: 13 dni
Najmanjše število potnikov: 2 osebi
Čas za prijavo : priporočamo 90 dni pred odhodom
Najboljši čas za potovanje: od maja do začetka oktobra
CENA NA OSEBO:  cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje , da bomo za vas pridobili najboljšo možno ceno.
CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu (Turkish Airlines  in Malaysian Airlines),letališke pristojbine, namestitev v hotelih 4* v  Sandakanu, Kota Kinabalu, prenočevanje z zajtrkom, prevozi med letališči in hoteli v Sandakanu in Kota Kinabalu, 2 dni/1nočitev tura (s.i.c.- priključite se ostalim tujim angleško govorečim gostom) Sandakan Safari; 4dni/3nočitve Lankayan paket polni penzion za ne-potapljače, 3dni/2nočitvi Kinabalu Mountain (privatno vodenje), obroke po programu, asistenca našega lokalnega agenta in organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE:  dodatne prehrane, dodatnih ogledov, napitnin, prenosa prtljage in storitev po osebnih naročilih.

NAMIG : Potek potovanja  in izbiro hotelov lahko prilagodimo vašim željam. Možnost podaljšanega programa s počitnicami na vzhodni ali zahodni obali Malezijskega polotoka. Potovanje je primerno tudi za otroke od 9 leta starosti.

Organizator potovanja: LUX – turizem

Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanje Lux-turizem,ki so vam na voljo na naši spletni

Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.