Peking – Xian – Shanghai

Potovanje na Kitajsko vas bo popeljalo  v tisočletno zgodovino, ponudilo unikatno in iznajdljivo kulturno dediščino, tradicijo, naravne lepote in slikovito folkloro. Prevzelo vas bo glavno mesto Peking s 3000-letno zgodovino, ki jo čuvajo veličastne plače; Veliki kitajski zid, simbol starodavne kitajske civilizacije in najdaljša gradbena konstrukcija na svetu; cesarske prestolnice dinastije Ming, 6000 glinenih vojščakov v Xianu in futuristični Šanghaj, ki je dober primerek Kitajske hitrega razvoja 21.stoletja.

1.dan : ZAGREB – DOHA

Prihod na letališče Zagreb in prijava na polet letala Qatar Airways Zagreb -Doha . Po pristanku na letališču Doha, nadaljevanje leta s Qatar Airways proti Pekingu v nočnih urah naslednjega dne. Prtljago že  na letališču Zagreb prijavite direktno do Pekinga / Beijing .

2.dan : DOHA – PEKING (Beijing)

Ob 01.55 nadaljevanje leta s Qatar Airways proti Pekingu, s pristankom ob 14.45 po krajevnem času. Po carinskih formalnosti, vas bo na letališču pričakal  predstavnik našega lokalnega agenta in vas odpeljal do hotela 4* v mestu. Namestitev in odhod z vašim privatnim vodnikom na ogled starega predela Pekinga, kjer si boste ogledali stare uličice in spoznali lokalno kulturo in zgodovino »Hutong«. Hutong je mongolska beseda, ki pomeni vodnjak z vodo. V času Yuan dinastije (11.st.) so pripisovali velik pomen vodi, tako da se je skoraj vsaka skupnost osnovala okoli vodnjaka, ki je zagotavljal vodo domačinom. Po ogledu povratek v hotel in prenočevanje

3. dan : PEKING (zajtrk)

Po zajtrku odhod (z vašim osebnim vodnikom) na ogled Pekinga, glavnega mesta Kitajske, ki je kot glavno mesto služilo 5 dinastijam v obdobju 800 let. Ogled trga  Tian An Men ali trga nebeškega miru, ki je eden največjih trgov na svetu in znan tudi kot priča številnih zgodovinskih in sodobnih dogodkov. V samem središču Pekinga se nahaja tudi Cesarska palača, ki je bila sedež kitajskih cesarjev skoraj 500 let, od 15.st. do zgodnjega 20.st. Predstavljala je moč cesarjev, zato so jo imenovali tudi »prepovedano mesto«. Ima več kot 800 stavb in preko 9.000 sob. Ogled prepovedanega mesta, katerega obdaja 10 m visoko in 3,6 km dolgo obzidje vijoličaste barve. Za njim se nahaja nekdanja cesarska palača z njenimi dvorišči, dvoranami, pagodami in vrtovi. Po ogledu nadaljevanje z ogledom Nebeškega templja, ki je zaradi svoje popolne arhitekture zaščitni znak mesta Pekinga. Zvečer priporočamo sprehod po glavni nakupovalni ulici  Wangfujing shopping street. Prenočevanje v hotelu.

4.dan : PEKING–VELIKI KITAJSKI ZID–PEKING (zajtrk)

Po zajtrku celodnevni izlet do legendarnega Velikega kitajskega zidu v pokrajini Badaling, ki je oddaljena pribl. 70 km od Pekinga. Kitajski zid je simbol kitajske civilizacije in eno od »osmih čudes sveta«. To je največja zidana formacija na svetu, ki se razprostira  v skupni dolžini 6000 km in je edino stvarstvo človeških rok, ki ga je moč videti iz vesolja. Vzpon na zid, ki je bilo zgrajeno pred 2600 leti za zaščito svojih ljudi pred severnimi roparji. Popoldan ogled veličastne grobnice cesarjev Ding Ling iz dinastije Ming. Na povratku v Peking, postanek za fotografiranje znamenitega stadiona Bird nest (ptičje gnezdo), ki je bilo zgrajeno za Olimpijske igre 2008.  V hotelu prenočevanje.

5.dan: PEKING–XIAN  (zajtrk)

Po zajtrku prevoz do železniške postaje in vožnja s hitrim vlakom (1.200 km – 5,5 ure vožnje ) do zibelke kitajske civilizacije Xiana. V Xianu je vladalo 73 cesarjev iz 11 dinastij in v 1.100 letih od leta 4.000 p.n.s. Danes je Xian eno najbolj obiskanih mest na Kitajskem z izjemnim arheološkim najdiščem.  Po prihodu v Xina,  prevoz do hotela 4* in namestitev. Nato ogled velikega antičnega obzidja in velike mošeje ter muslimanske četrti z tržnico. Povratek v hotel in prenočevanje

6.dan : XIAN (zajtrk, kosilo)

Po zajtrku odhod na celodnevni izlet do mavzoleja cesarja Qin Shi Huanga, kjer so skupaj s cesarjem pokopali 8000 kipov glinenih vojščakov in konjev v naravni velikosti. Mavzolej so odkrili  kmetje, leta 1974, medtem ko so kopali za vodnjak. Na globini 7 m so odkrili izjemno arheološko najdišče, ki ga arheologi uvrščajo med najbolj izjemna arheološka odkritja 20. stoletja. Ogled veličastnega   muzeja Shannxi z glinenimi kipi in ostalimi najdbami. Po ogledu obisk medicinske tržnice in pagode velike divje gosi. Povratek v hotel in prenočevanje.

7.dan : XIAN –SHANGHAI (zajtrk)

Zajtrk in  prevoz na letališče ter polet letala (2 uri) v Shanghai, največje trgovsko in finančno središče Kitajske. Po pristanku prevoz do hotela 4* in namestitev. Odhod z vašim osebnim vodnikom na ogled hitro razvijajočega velemesta, ki ga Kitajci radi imenujejo tudi mesto naslednjega tisočletja. Reka Huang Pu deli mesto na dva dela Pudong in Puxi. Najprej si boste ogledali stari del mestnega središča s čajnico Hu Xin Ting, nato pa bo sledil bo ogled vrtov »sreče« Mandarina Yu, ki so bili zgrajeni pred 400 leti. Vrtovi Yu je prefinjeno izdelan labirint elegantnih paviljonov in ribnikov v starem delu mesta. Povratek v   hotel in prenočevanje.

8.dan: SHANGHAI (zajtk)

Po zajtrku odhod na ogled templja z ležečim Budom iz belega žada. Prevoz do sodobnega predela mesta City planning house,  z najvišje ležečo razgledno ploščadjo, ki ponuja čudovit pogled na  Shanghai . Nato prevoz do Bunda, starega poslovnega središča, zgrajenega v evropskem stilu, ki se že 100 let šteje kot simbol Shanghaja. Najbolj znan in atraktiven pogled ja na zahodni strani z 26 različnimi zgradbami različnih arhitekturnih stilov.  Na koncu ogleda še ogled Nanjing Road, glavne nakupovalne ulice v Shanhaju. Povratek v hotel. Prenočevanje.

9 dan : SHANGHAI – DOHA

Po zajtrku odhod z vlakom (31 min) do mesta Suzhou, ki se nahaja zahodno od Šanghaja. Poznan je po kanalih, mostovih in čudovitih klasičnih vrtovih. Obisk dveh vrtov in nato še tovarne ki izdeluje svilo. Možnost nakupa. Povratek v Shanghai in prevoz na letališče. Prijava na polet letala Qatar Airways proti Dohi ob 23.50.

10.dan : DOHA – ZAGREB

Pristanek letala v Dohi in nadaljevanje leta s Qatar Airways proti Zagrebu.

Datum odhoda:  po vaši izbiri
Čas trajanja potovanja: 9 dni
Najmanjše število potnikov: 2 individualno
Vizum: kitajski (ureja se v Ljubljani)

CENA NA OSEBO : Cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje, da bomo za Vas pridobili najboljšo možno ceno.

CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz s Qatar Airways po programu, letališke pristojbine ,
ogledi s privatnim angleško govorečim vodnikom,
prevozi po programu,
letalski prevoz Xian-Shanghai,
nastanitve v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah z ameriškimi zajtrki,
vstopnine in organizacijo potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE:
vizuma za Kitajsko,
dodatne prehrane,
napitnin
prenosa prtljage.

OPOZORILO: za pridobitev  vizuma potrebujete slovenski potni list, veljaven vsaj 6 mesecev, po končanem potovanju, izpolnjen obrazec, 1 prosto stran v potnem listu in informacijo o vašem poklicu.

ORGANIZATOR potovanja : LUX – turizem

Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanje LUX-turizem, ki so vam na voljo na naši spletni strani.
Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.