Šrilanka in Maldivi, potovanje

Potovanje po Šrilanki in počitnice na Maldivih  je najbolj optimalna kombinacija potovanja, katerega morate doživeti ! Potovanje po Šrilanki  ponuja bogato različico prijetnega podeželja, svojevrstne kuhinje, barvitih festivalov, zanimive kolonialne zgodovine in prvobitne kulture.  Gostoljubni in vedno nasmejani prebivalci Šrilanke, so podedovali bogastvo prastare kulture in zgodovine izpred nekaj tisočletij in čudovito pokrajino. Šrilanka  ponuja na ogled mogočne ostanke nekdanjih mest, templjev, Sigiriyo s poslikavami, mesto Kandy na nadmorski višini 488 m, številne nasade čaja v okolici Nuwara Eliye, bogate botanične vrtove in še nešteto ostalih zanimivosti .Počitnice na Maldivih ponujajo najlepši oddih na svetu: bistre lagune turkiznega morja, pozibavajoče palme, snežno belo peščeno obalo, obsežne koralne grebene, mavrično pisan podvodni svet in sproščen ter romantičen oddih.
Potovanje po Šrilanki in Maldivih  je primerno tudi za družine

Da bo potovanje po Šrilanki udobno in da boste izvedeli čim več o sami deželi, vas bo na poti spremljal vaš osebni (angleško govoreči) vodič-voznik, ki bo namenjen izključno samo vam !

1.dan  : ZAGREB ali BENETKE  ali DUNAJ  – DUBAJ
Prihod na letališče  in prijava na polet letala  Emirates proti Dubaju. Po pristanku na letališču Dubaj, nadaljevanje leta proti Colombu v nočnih urah naslednjega dne.

2.dan : DUBAJ – COLOMBO – DAMBULLA – HABARANA (večerja)
Ob 02.45 nadaljevanje leta z Emirates proti Colombu. Po pristanku na letališču Colombo ob 08.45 in carinski formalnostih (vstopni turistični vizum), vas bo na letališču pričakal predstavnik našega lokalnega agenta. Odhod z vašim osebnim vodičem/voznikom (angleško govorečim) proti Dambulli, s svetiščem v skali, ki je na seznamu svetovne kulturne dediščine. Svetišče sestavlja 5 skalnih votlin, s preko 150 kipi Bude in poslikavami starimi več kot 2000 let. Simbol svetišča je kamniti Buda, ki meri 14 m.  Po ogledu  nadaljevanje vožnje do Habarane. Namestitev v hotelu Chaaya Village 4*. Večerja in prenočevanje.

3.dan: HABARANA – POLONNARUWA –  MINNERIYA džip safari  – HABARANA   (zajtrk, večerja)
Po zajtrku odhod z vašim osebnim vodnikom/voznikom proti nekdanji prestolnici Polonnaruwi, ki je na seznamu svetovne kulturne dediščine. Pollonnaruwa je svoj vrhunec dosegla med 11.st. in 13.st., potem pa je zamrla v divjini džungle. Ogled najlepših ostankov palač in templjev, ki so nekoč krasili to razkošno mesto s številnimi parki. Po ogledu vožnja do Narodnega parka Minneriya, ki je znan po svoji veliki populaciji slonov, ki se gibljejo po parku v  čredah po 100 ali več skupaj. Po prihodu v Minneriyo džip safari (pribl. 2 uri)  po narodnem parku, kjer boste lahko srečali naključne črede slonov, veliko vrst opic, raznolike ptice, metulje… Po ogledu prevoz do hotela 4* plus v Habarani. Večerja in prenočevanje.

4.dan : HABARANA – SIGIRIYA –  HABARANA (zajtrk, večerja)
Po zajtrku odhod z vašim osebnim vodičem/voznikom do izjemne skalne utrdbe Sigirya, imenovane tudi  »utrdba na oblakih« iz 5 st. Sigiriya predstavlja eno največjih znamenitosti Šrilanke, ki je na seznamu svetovne kulturne dediščine. Utrdbe se nahajajo na 600 m visoki kamniti gmoti, ki je bila nekoč središče mesta, katerega so obdajali vrtovi na vodi. Skalno gmoto imenujejo tudi Levja skala, zaradi levje šape, ki stoji na samem vhodu v palačo. Ne stenah stopnišča so ostanki  fresk, kjer je upodobljeno 21 »nebeških nimf «. To so edine znane antične posvetne freske na Šrilanki, ki so še vedno sijoče kot nekoč. Na vrhu skalne utrdbe se ponuja prekrasen pogled na celotno okolico. Po ogledu prevoz do hotela in prosto za počitek. V hotelu večerja in prenočevanje.

5.dan : HABARANA – MATALE – KANDY- narodni plesi (zajtrk, večerja)
Po zajtrku vožnja do Kandya, zadnje prestolnici šrilanških kraljev in eno najbolj budističnih mesto na Šrilanki. Na poti postanek v vasici Matale za ogled velikega nasada začimb »Spice Garden«, po katerih je Šrilanka poznana že več stoletij. Možnost nakupa. Nadaljevanje vožnje do Kandya, ki je ravno tako na seznamu svetovne kulturne dediščine. Mesto je polno legend, tradicije in folklor, zato je tudi zelo priljubljeno . Ogled mesta, z vožnjo okoli jezera Kandy, obiskom centra umetnosti in obrti, muzeja dragih kamnov in templja z relikvijo Budinega zoba, ki je najbolj posvetni budistični tempelj na Šrilanki. Zvečer ogled šrilanških narodnih plesov. Po ogledu prevoz do hotela Royal Kandyan 4* . Namestitev, večerja in prenočevanje.

6.dan : KANDY – PINNAWALA   sloni –  PEREDENIYA – NUWARA ELIYA (zajtrk, večerja)
Po zajtrku odhod proti Pinnawali, najbolj znanem zavetišču za slone na Šrilanki. V začetku so skrbeli za 7 slonjih sirot, danes pa skrbijo za okoli 45 osirotelih in izgubljenih slonov. Prvotni cilj zavetišča je bil usmerjen v turizem, vendar je kmalu postal izobraževalno središče za preučevanje slonjih mladičev. Zavetišče se nahaja v naravnem okolju, med kokosovimi palmami, kjer se slonji mladiči prosto gibljejo naokoli. Ogled zavetišča in možnost slikanja slonjih mladičev iz neposredne bližine. Po ogledu vožnja do znamenitega kraljevega botaničnega vrta v Peredeniyi.  Osnovali so ga leta 1374  za počitek ter sprostitev kraljeve družine. Kasneje so botanični vrt dopolnili Angleži, v času njihove prevlade na Šrilanki. Na 147 hektarjih se ponuja zanimiv ogled s preko 4000 različnih vrst dreves, rastlinja in cvetja. Med obiskovalci so najbolj priljubljeni nasadi začimb in vrtovi orhidej. Po ogledu  nadaljevanje vožnje po slikoviti pokrajini polni gričev, dolin, slapov in nasadov čaja, do Nuwara Eliye, imenovane tudi »Anglija v malem«. Namestitev v hotelu St.Andrews (kolonialni stil). Večerja in prenočevanje.

7.dan : NUWARA ELIYA – COLOMBO – MALE / Maldivi – izbrani otok  (zajtrk, večerja)
Zajtrk in panoramski ogled  Nuwara Eliye, kjer je na vsakem koraku opaziti angleški kolonialni pridih. Ogled plantaž čaja in tovarne kjer proizvajajo enega najboljših čajev na svetu (možnost nakupa). Popoldan prevoz na letališče, s krajšimi postanki na poti. Prihod na mednarodno letališče Colombo in prijava na polet letala Emirates proti glavnem otoku Maldivom, Maleju (20.30 – 21.25). Po pristanku letala na letališču Male, vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta. Prevoz do izbranega otoka s hitro ladjo:

Otok Paradise Island 4 *  –  prevoz s hitro ladjo (pribl 35 min) do otoka. Pijača dobrodošlice in namestitev v superior beach bungalovu ali bungalovu po vaši izbiri. Pol penzion ali All inclusive.
Otok Olhuveli 4* plus – prevoz s hitro ladjo (pribl 35 min) do otoka. Pijača dobrodošlice in namestitev v grand beach bungalovu ali bungalovu po vaši izbiri. Polni penzion ali All inclusive.
Otok Varu by Atmosphere 5 * – prevoz s hitro ladjo (pribl 35 min) do toka. Pijača dobrodošlice in namestitev v beach bungalovu ali bungalovu na vodi oz. po vaši izbiri. All inclusive

8. – 9. dan : MALDIVI  – izbrani otok  (zajtrk in večerja ali all inclusive)
Prosto za počitek in odkrivanje čarobnega podvodnega sveta.

10.dan : MALDIVI – DUBAJ –   (zajtrk )
Po zajtrku prosto do prevoza na glavni otok Male. Bungalov oz. vilo imate na voljo do 12.00 ure. Prtljago oddate v poseben prostor na otoku, do prevoza na letališče Male (predvidoma ob 13.00). Po prihodu na letališče Male, prijava na polet letala Emirates proti Dubaju . V prostem času, do prijave na polet letala si lahko ogledate glavni otok in istoimensko mesto.  Prtljago prijavite direktno do končne destinacije

11.dan : DUBAJ – končna destinacija (Zagreb, Benetke, Dunaj)
Po pristanku na letališču Dubaj,  nadaljevanje leta  z Emirates proti končni destinaciji (Zagreb, Dunaj, Benetke).

OPOMBA: število nočitev na Maldivih lahko prilagodimo vašim željam. Ravno tako tudi izbiro otoka. Program na Šrilanki lahko tudi skrajšamo in dodamo več Maldivov.

OPOMBA: možnost odhoda tudi iz LJUBLJANE s Turkish Airlines,  iz ZAGREBA  s Qatar Airways

DATUM ODHODA: po vaši izbiri
Čas potovanja: 11 dni / 5 x pol penzion Šrilanka in 3 x pol penzion ali all inclusive na Maldivih
Najmanjše število potnikov: 2 osebi
Vizum: Šrilanka – turistični / pridobite preko spletne aplikacije ali vam ga posreduje Lux turizem

CENA NA OSEBO: cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje, da za vas pridobimo najboljšo možno ceno.

CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz po programu z Emirates v ekonomskem razredu
letališke pristojbine,
sprejem na letališču Colombo,
prevoze po Šrilanki s sodobnim klimatiziranim vozilom,
privatnega angleško govorečega vodnika-voznika ves čas potovanja
ogledi po programu
vstopnine,
džip safari v NP Minneriya
ogled narodnih plesov v Kandyu
namestitev v hotelih na Šrilanki po programu  4* – pol penzion
asistenco našega lokalnega agenta na Šrilanki
sprejem na letališču na Maldivih
prevoz do otoka na Maldivih in nazaj
namestitev na Maldivih –  3 x pol penzion ali all inclusive
zeleno takso
organizacijo potovanja

DOPLAČILO: turistični vizum za Šrilanko – 35 USD po osebi na osnovi elektronske prijave .Potne liste morate imeti veljavne vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju.

CENA NE VKLJUČUJE: napitnin (vodiču-vozniku – pribl 3-4 usd na dan po osebi ), prenosa prtljage, dovolilnic za snemanje in slikanje (v svetiščih – Šrilanka), storitev po osebnih naročilih, turističnega vizuma, zavarovanja na poti.

Organizator potovanja je LUX-Turizem.

OPOMBA: število nočitev na Maldivih lahko prilagodimo vašim željam. Možnost prilagoditve programa na Šrilanki po vaših željah
OPOMBA: možnost letalskega prevoza tudi iz letališča LJUBLJANA s Turkish Airlines

Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanja, ki so na voljo na naši spletni strani.

Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.