Vietnam – Kambodža – Hong Kong

Potovanje po Vietnamu in Kambodži je odličen način, da odkrijete njihovo vedrino in tradicijo starih kultur. Če pa se potovanje zaključi z ogledom sodobnega Hong Konga je potovanje popolno.

V Vietnamu boste občutiti  globoki mir pagod in kipeče življenje stare prestolnice Saigona, današnjega Ho Chi Minh Citya, ki se je prerodil v » Pariz« vzhoda. Vietnam ponuja mnoge naravne in zgodovinske znamenitosti. Na severu čudovit zaliv Halong Bay, ki ga pogosto imenujejo osmo čudo sveta , v osrednjem delu romantično cesarsko mesto Hue in nekdanjega trgovskega pristanišča Hoi An, ki je na seznamu Unescove svetovne  kulturne dediščine ter legendarne  Cu Chi tunele na jugu. Marsikje, še zlasti v Saigonu in Hanoiu, je mogoče začutiti šarm francoskega kolonialnega obdobja.
Kambodža vas vabi v Siem Rep, na ogled Angkorja, kompleksa s stotino templjev, ki so na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Med temi vsekakor sodi kronski dragulj Kmerske arhitekture – Ankor Wat, ki je nacionalni simbol in vrhunec vsakega obiska Kambodže.
Hong Kong je sedma finančna sila na svetu in središče svetovne trgovine. Hong Kong je bil 99 let pod angleško upravo, vse do leta 1997, ko je spet postal del Kitajske.  Mesto obsega: otok Hong Kong, polotok Kowloon, New Territories, zunanje otoke in Macao. Hong Kong obišče vsako leto preko 12 milijonov turistov, ki navdušeno odkrivajo pestrost mesta, odlično kitajsko kuhinjo in elitne trgovske centre z bogato ponudbo najnovejše mode, kozmetike in tehnike. Hong Kong je svet dinamičnih ljudi, živahne trgovine in bančništva.
Na potovanju po Vietnamu  Kambodži in Hong Kongu boste potovali z angleško govorečim vodnikom, ki bo namenjen samo Vam. Vsako potovanje je posebno doživetje, posebno če je pripravljeno samo za Vas.

1.dan: LJUBLJANA – ZURICH – HONG KONG

Prihod na letališče Ljubljana in prijava na polet letala Adrie Airways proti Zurichu. Po pristanku na letališču Zurich nadaljevanje leta s Chatay Pacific proti Hong Kongu. Nočni let.

2.dan: HONG KOG –  HANOI

Po pristanku letala na letališču Hong Kongu, nadaljevanje leta proti Hanoju, s pristankom v dopoldanskih urah. Po carinskih formalnostih ( vizuma), vas bo na letališču pričakal predstavnik našega lokalnega agenta, kateri vas bo odpeljal do hotela  4* v centru mesta. Popoldan ogled Hanoja, ki  še vedno ohranja skrivnosti in čare preteklih stoletij, kjer se prepleta mešanica stoletne tradicije in sodobnih odtisov zahodne civilizacije. Drevoredi, bulevarji in zgradbe dajejo mestu pridih zahodne elegance, medtem ko ozke uličice in tradicionalne rokodelske delavnice nosijo čare preteklih stoletij. Na ogledu z vašim osebnim vodičem si boste  ogledali:  mavzolej Ho Chi Minha, vietnamskega narodnega heroja, ki je za številne Vietnamce še vedno romarsko mesto. Nadaljevanje z ogledom templja književnosti – Literature, ki je bil prvotno zgrajen kot tempelj konfucijske fizolofije, nato pa je 1070 postal prva univerza v Vietnamu. Nadaljevanje z ogledom starega predela Hanoja, ki ga sestavlja mreža ozkih ulic in trgovinic. Stari del Hanoja,  imenujejo tudi predel »36 ulic«, kajti posamezne ulice nosijo imena izdelkov, ki jih tu izdelujejo ali prodajajo. Za pravo doživetje, si boste stari predel ogledali v rikši, s katero vas bodo vozili po ozkih ulicah. Tako boste na izviren način spoznavali vietnamsko kulturo in življenje.  Nato še ogled znamenite predstave z lutkami na vodi, ki je unikatna prestava iz obdobja dinastije Ly (1009 -1224). Umetniki v času predstave stojijo v vodi za odrom, da lahko nadzirajo gibanje lutk. Predstavo si lahko ogledate v različnih krajih po Vietnamu, vendar jo umetniki v Hanoju izvajajo najbolje. Povratek v hotel in prenočevanje.

3.dan : HANOI – HALONG BAY – HANOI (zajtrk, kosilo)

Po zajtrku odhod na celodnevni izlet s križarjenjem po zalivu Halong Bay, ki je na seznamu UNESCA od leta 1994. V zalivu Halong Bay je več kot 2000 kraških vzpetin in otočkov, ki se dvigujejo iz morske gladine. Halong Bay je eden najveličastnejših predelov Vietnama, imenovan tudi »osmo čudo sveta«. Po legendi naj bi cesar Jade poklical družino zmajev, da  jih obvaruje pred sovražniki, ki so pripluli v zaliv. Zmaji so v zaliv odvrgli na tisoče biserov, ki so se  ob dotiku z morsko gladino spremenili v kamnite otočke in čeri, ob katerih so sovražnikove ladje potonile.  Prihod v Halong in vkrcanje na ladjo ter 4 urno križarjenje po zalivu, med otočki z domačimi imeni kot so: »kamniti pes«, »nepremična kadilnica«, »bojeviti petelin«…postanek na enem od otočkov in ogled ene od jame  kot je Thien Cung (nebeška  pečina). V času plovbe vietnamsko kosilo na ladji.  Pozno popoldan povratek v Hanoj. V hotelu prenočevanje.

4.dan: HANOI – HUE (zajtrk)

Zjutraj prevoz na letališče in prijava na polet letala Hanoi – Hue. Po pristanku na letališču Hue,  prevoz do hotela. Popoldan ogled mesta Hue, nekdanje cesarske prestolnice, ki je prava zakladnica cesarske zgodovine, kjer se zvrstilo preko 13 cesarjev dinastije Nguyen (1802 – 1945), ki leži ob obrežju reke Parfume .   Ogled pagode Thien Mu, ki se deli na dva dela. Na sprednji del, kjer kraljuje osmero kotni stolp, ki je simbol mesta Hue in na zadnji del kjer delujejo budistični menihi. Pagoda je bila središče budizma v osrednje Vietnama, vse do leta 1963. Nadaljevanje z ogledom grobnic cesarja Khai Dinh (1916 -1925), ki predstavlja zlitje tradicionalnega vietnamskega sloga in modernega vpliva. Grobnico so gradili 11 let. Na povratku proti hotelu, postanek v vasi, kjer izdelujejo tipične vietnamske stožčaste klobuke. V hotelu prenočevanje.

5. dan : HUE – DANANG  – HOI AN

Po zajtrku ogled starega cesarskega mesta s citadelo, ki je pravzaprav obzidana utrdba in palača starodavnega mestu Hue. V cesarskem mestu, ki je bilo zgrajeno po vzoru kitajskega prepovedanega mesta, so vladali celotnemu Vietnamu cesarji dinastije Nguyen 140 let, vse do leta 1945. Ogled citadele z vstopom preko kamnitega mostu, od koder se ponuja pogled na elegantno kitajsko palačo Hoa. Po ogledu prevoz do Hoi Ana, nekdanjega vitalnega trgovskega pristanišča v JV Aziji, ki je glavni razcvet doživel med 17.st in 19.st, danes pa je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Na poti do Hoi Ana  postanek v Danangu, četrtem največjem vietnamskem mestu, s prijetnim tropskim podnebjem skozi vse leto. Ogled muzeja na odprtem kulture Cham. V muzeju so na ogled najlepši primerki rezbarij v kamnu, ki predstavljajo izjemno umetnosti 1000 letnega obdobja Cham. Po ogledu nadaljevanje vožnje mimo China Beach obale, katera je svojo svetovno prepoznavnost dobila v upodobitvi istoimenske ameriške televizijske nadaljevanke. Popoldan prihod v Hoi An in sprehod po starem delu Hoi Ana, kjer boste spoznali zgodovino tega šarmantnega in mirnega mesta. Barvite trgovinice in templji odražajo raznolikost zgodovinskega bogastva. Ogled glavnih zanimivosti kot so kitajski tempelj, japonski pokriti most, svetišče družine Tran v kitajsko-japonskem stilu in zgodovinsko hišo družine Phung Hung. Po ogledu prevoz do hotela 4* in namestitev. V hotelu prenočevanje.

6.dan :  HOI AN –  podeželje in  ribištvo  – HOI AN   (zajtrk, kosilo)

Po zajtrku odhod na nadvse prijeten izlet, kjer boste od blizu spoznali podeželje z lokalno kmetijsko in ribiško skupnost. Pridružili se boste skupini tujih angleško govorečih gostov (s.i.c.) Program :

 • vožnja s kolesom ali prevoz z vozilom (vaša izbira) po slikoviti pokrajini do lokalne kmetije
  spoznavanje vsakodnevnega dela lokalne kmetije in  jahanje bivolov …
  vkrcanje na barko in panoramska vožnja po reki do izliva  v  morje  pri Cua Dai
  učenje tradicionalne ribiške tehnike lova rib – stoje iz čolna z okroglo mrežo
  veslanje nenavadnih, vendar unikatnih vietnamskih čolnov –  košare iz bambusa
  preizkus v plesu »gangnam style« v čolnu – košari iz bambusa
  odkrivanje mirnih vodnih poti, pretekle vojne, obdane s kokosovimi palmami, ob pripovedi o težkih pogojih, ki so jih pretrpeli vojaki na obeh straneh.
  sprostitev in zabava ob lovu rožnatih rakovic
  izdelave izvirnih izdelkov iz trsja in palmovih listov, kot so kobilice, ptice, zapestnice, očala ….
  obisk lokalne vasice med kokosovimi palmami, kjer vam bodo domačini postregli s čajem in prigrizkom
  povratek z ladjo do obale in nato prevoz do hotela

7.dan: HOI AN – DANANG – HO CHI MINH CITY – CU CHI – HO CHI MINH CITY

Zajtrk in prevoz do letališča v Danangu. Prijava na polet letala proti Ho Chi Minh City oz. Saigonu (staro ime za Ho Chi Minh City). Saigon je največje vietnamsko mesto s preko 3 milijoni prebivalcev. Mesto se razteza na delti reke Mekong in je pravo velemesto, kjer je polno živahnega direndaja in raznovrstnega trgovanja. Danes mesto zelo hitro sledi napredku kot  živahna metropola, kjer  še vedno lahko občutite 300 let pozabljene tradicije in šarma. Po pristanku letala na letališču Ho Chi Minh Ciy, prevoz z vašim osebnim vodnikom  do kraja Cu Chi z  legendarnimi  tuneli , ki so bili nadvse pomembna baza vietkongovske vojske v času vojne z Američani. Cu Chi tunele sestavlja mreža 200 km dolgih tunelov, širokih 70 cm in visokih 90 cm, kateri so povezovali poveljniško bazo, bolnico in nudili zavetje borcem.  Ogled manjšega dela prepletenih tunelov, ki so povezovali skrivališča in zavetišča. Po ogledu povratek v Ho Chi Minh City in namestitev v hotelu 4*. Prenočevanje.

8.dan : HO CHI MINH CITY  in “Saigon after dark”(zajtrk)

Po zajtrku ogled Ho Chi Minh Citya, od osrednjega dela – starega dela Saigona do kitajske četrti, kjer boste dobili celovit pogled na to hitro razvijajoče se mesto. Ogled veličastne  Stare centralne pošte, zgrajene po načrtih slavnega arhitekta Gostava Eiffla ( Eifflov stolp v Parizu). Nato ogled Operne hiše, ki je še en primerek francoske kolonialne arhitekture v Saigonu, zgrajene po načrtih poznanega arhitekta Ferret Eugene. Katedrala Notre Dame iz redeče opeke, ki se nahaja med dvema tokoma prometa, je še ena zgradba, ki spominja na obdobje Francoske uprave nad mestom. Sledi ogled nekdanje Rezidenčna palača, kjer je bila sedež predsednika južnega Vietnama. Zgradba je danes preimenovana v Palačo neodvisnosti in je skoraj enaka kot je bila 30.04.1975, ko je nastopil padec režima v Saigonu in južnega Vietnama. Vietnam je bil ponovno združen, prvič po letu 1945. Ogled konferenčne dvorane, dvorane za sprejeme, kletnih prostorov, telekomunikacijskega centra in rezidenčnega dela nekdanjega predsednika.  Po ogledu  še obisk najbolj znane in priljubljene mestne tržnice, ki se nahaja v stari kolonialni zgradbi Old City Hall . Po ogledu povratek v hotel.

Ob 18.00 odhod na 4 urni večerni izlet »Saigon after dark«, ki je simpatična avantura z okušanjem ulične hrane in opazovanjem večernega mestnega utripa. Vožnja z vespami. Vsak gost (1 oseba) se vozi na zadnjem sedežu vespe, za izkušenim voznikom naše lokalne agencije. Tako se lahko vsak gost preda sproščenemu opazovanju in uživanju vietnamskega večernega življenja. Na začetku vožnja po večernem Saigonu in postanek v vespa tematskem lokalu – Cafe Zoom. Coctail in sproščeno opazovanje »kako gre svet mimo« (kot je omenjeno v kultnem vodniku Lonely Plant). Nato nadaljevanje vožnje do najbolj avtentičnih ulic z lokali na odprtem, kjer boste poskusili raznovrstno hrano in pijačo. Ravno tako boste obiskali kavarne v vietnamskem slogu s posebno živo glasbo in nato zaključili večer v baru kjer se nova generacija Vietnamcev postavlja v svojem edinstvenem slogu. Izlet traja od 18.00 do 22.00 ure.

9.dan : SAIGON – SIEM REAP/ Kambodža (zajtrk, večerja)

Zjutraj prevoz do letališča in prijava na polet letala proti Siem Reapu v Kambodži. Po pristanku na letališču Siem Reap in carinskih formalnostih (vizum na vstopu – na letališču)  vas bo pričal predstavnik našega lokalnega agenta. Prevoz do hotela 4*. Popoldan izlet s čolnom do naselja na vodi, Kampong Kleang. Ogled naselja z lesenimi hišami na vodi, ki je pravzaprav malo mesto saj imajo svojo šolo, pagode, zdravstveni dom  in vse ostalo, kar imajo velika naselja na kopnem. Za vse, ki še niste videli naselja na vodi, je to posebno doživetje. Po končanem ogledu, ko se boste s čolnom odmaknili od lesenih hiš na kolih, boste videli, da je to dejansko plavajoča vas, ki plava na vodi in se  premikajo po reki, glede na vremenske razmere. Občasno, v času sušnega obdobja, pa celo »sedi« ob jezeru Tonle Sap. Ena izmed prednosti izleta v Kompong Kleang so  čolni, s katerimi se gosti vozijo, saj so v lasti domačinov in denar, ki je namenjen za izlet pride nazaj v skupnost. Po ogledu povratek v hotel in prenočevanje.

10.dan: SIEM REAP (zajtrk)

Po zajtrku odhod na ogled Angkorja, kompleksa s stotino templjev, ki je od leta 1992 na seznamu UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine. Najprej si boste ogledali Angkor Thom, utrjeno mesto, obdano  z obzidjem in širokimi jarku. Ogledali si boste najpomembnejše znamenitosti in templje, ki se nahajajo v središču tega mesta. Monumentalnim južni vhod s kipi demonov in bogov; skrivnostni Bayon Baphuon, ki je eden najbolj obiskanih templjev, s stolpiči, katere krasi preko 200 nasmejanih obrazov; terasa slonov in terasa kraljevega gobavca – nekdanji prostori za javne ceremonije in Phimeanaks nebesne palače. Nadaljevanje z ogledom templja Ta Prohm, ki je eden izmed najbolj priljubljenih posebnosti Angkorja, ki se je dolga stoletja skrival pod bujnim rastjem, dokler ga niso odkrili raziskovalci. Popoldan ogled  kronskega dragulja kmerske arhitekture, Ankor Wat, ki je nacionalni simbol in vrhunec vsakega obiska Kambodže. Največji, najbolj ohranjen in versko najpomembnejši tempelj celotnega kompleksa Angkorja. Angkor Wat navdušuje obiskovalce tako s svojim obsegom in lepim razmerjem postavitve, kot tudi po umetnosti njegovih rezbarij. Je pravi biser kmerske arhitekture. Ob vstopu v glavni predel se boste sprehodili skozi serijo galerij in dvorišča, pred prihodom do osrednjega svetišča, ki ponuja čudovit razgled po vsej okolici. Povratek v hotel in prenočevanje.

11.dan : SIEM REAP – HONG KONG  – ogled (zajtrk)

Zajtrk in prevoz na letališče v Siem Reapu ter prijava na polet letala proti Hong Kongu. Po pristanku na letališču Hong Kong, vas bo na letališču pričakal predstavnik našega lokalnega agenta, ki vas bo odpeljal na ogled  Hong Konga, ki bo namenjen izključno vam.  Ogled najbolj prepoznavnih predelov  otoka Hong Kong kot je Repulse Bay, Victoria Peak, Standley Market …. Po ogledu čas  za individualno večerjo in nato  prevoz na letališče.  Prijava na nadaljevanje leta proti Zurichu z odhodom v nočnih urah naslednjega dne.

12.dan HONG KONG – ZURICH – LJUBLJANA

V zgodnjih nočnih urah polet letala Chatay Pacific Hong Kong – Zurich in nato z Adria Airways proti Ljubljani.

Datum odhoda: vsak dan oz. po dogovoru
Čas  potovanja:   12 dni
Najmanjše število potnikov: 2   individualno
Vizum: ureja se ob prihodu na letališče  (Vietnam in Kambodža)

CENA NA OSEBO: cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje , da bomo za vas pridobili najboljšo možno ceno.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz po programu z Adrio Airways,Chatay Pacific, Dragon Air in Air Vietnam
Ogledi in prevozi po programu v Vietnamu in Kambodži
Privatnega angleško govorečega vodnika/ voznika v Vietnamu in Kambodži
Namestitev v hotelih 4*  v dvoposteljni sobi z zajtrki
Vstopnine
Obroki po programu
Križarjenje z ladjo po zalivu Halong Bay
Izlet podeželje in ribištvo
Večerni izlet z vespami po Saigonu
Invitation letter za Vietnam
Asistenca našega lokalnega agenta v Vietnamu in Kambodži
Organizacija potovanja

CENA NE VKLJUČUJE:  vizuma za Vietnam 25 USD; vizuma za Kambodžo 40 USD, napitnin in storitev po osebnih naročilih.

VIZUM: za pridobitev vizuma za Vietnam in Kambodža potrebujete : potni list ki je veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju, 2 novejši barvni fotografiji, 2 in ½  prostih strani v potnem listu.

OPOMBA: Možnost namestitve v hotelih 5 *

Organizator potovanja LUX turizem.

Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanja Lux turizem, ki so vam na voljo na spletni strani.
Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.