Šrilanka potovanje

Potovanje po Šrilanki ponuja bogato različico prijetnega podeželja, svojevrstne kuhinje, barvitih festivalov, zanimive kolonialne zgodovine in prvobitne kulture.  Gostoljubni in vedno nasmejani prebivalci otoka, so podedovali bogastvo prastare kulture in zgodovine izpred nekaj tisočletij in čudovito naravno pokrajino.  Na potovanju po Šrilanki si boste lahko ogledali  mogočne ostanke nekdanjih mest, templjev, Sigiriyo s poslikavami, mesto Kandy na nadmorski višini 488 m, številne nasade čaja v okolici Nuwara Eliye, bogate botanične vrtove in še nešteto ostalih zanimivosti kot so čudovita pokrajina Horton Plains s slapovi Ella in malo Adamovo goro ter na koncu največji narodni park na Šrilanki, Yala , kjer boste lahko opazovali divje živali, in tudi leoparde…Šrilanka je priljubljena tako za pare kot tudi družine.

Da bo potovanje po Šrilanki udobno in lahkotno, ter da boste izvedeli čim več o sami deželi in običajih, vas bo na poti spremljal vaš osebni (angleško govoreči) vodič-voznik, ki bo namenjen samo vam !

1.dan  : LJUBLJANA – ISTANBUL
Prihod na letališče Ljubljana in prijava na polet letala  Turkish Airlines proti Istanbulu (19.55 – 23.40).  Prtljago na letališču Ljubljana prijavite direktno do Colomba. Po pristanku na Istanbulskem letališču, nadaljevanje leta s Turkish Airlines v nočnih urah naslednjega dne.

2.dan  : ISTANBUL – COLOMBO -PINAWALLA  – DAMBULLA   (večerja )
Ob 01.15  nadaljevanje leta s Turkish Airlines  proti glavnemu mestu Šrilanke, Colombu, s  pristankom ob 09.35 . Po carinski formalnostih (vstopni turistični vizum), vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta, ki vas bo odpeljal  proti Pinnawali, najbolj znanem zavetišču za slone na Šrilanki. V začetku so skrbeli za 7 slonjih sirot, danes pa skrbijo za okoli 45 osirotelih in izgubljenih slonov. Prvotni cilj zavetišča je bil bolj usmerjen v turizem, vendar je zavetišče kmalu postalo izobraževalno središče za preučevanje slonjih mladičev. Zavetišče se nahaja v naravnem okolju, med nasadi kokosovih palm, kjer se slonji mladiči  prosto gibljejo naokoli. Ogled zavetišča in možnost slikanja slonji mladičev iz neposredne bližine. Po ogledu nadaljevanje vožnje proti Dambulli, s svetiščem v skali, ki je na seznamu svetovne kulturne dediščine. Svetišče sestavlja 5 skalnih votlin, s preko 150 kipi Bude in poslikavami starimi več kot 2000 let. Simbol svetišča je kamniti Buda, ki meri 14 m.  Po ogledu  prevoz do Habarane in namestitev v hotelu Chaaya Village 4*. Večerja in prenočevanje.

3.dan : HABARANA – POLONNARUWA – HABARANA   (zajtrk, večerja)
Po zajtrku odhod z vašim osebnim vodnikom/voznikom proti nekdanji prestolnici Polonnaruwi, ki je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Pollonnaruwa je svoj vrhunec dosegla med 11.st. in 13.st., potem pa je zamrla v divjini džungle. Ogled najlepših ostankov palač in templjev, ki so nekoč krasili to razkošno mesto s številnimi parki. Po ogledu povratek v hotel in prosto za počitek ali plavanje v bazenu. V hotelu večerja in prenočevanje.

4.dan : HABARANA – SIGIRIYA – HABARANA   (zajtrk, večerja)
Po zajtrku vožnja proti izjemni skalni utrdbi Sigirya »utrdba na oblakih« iz 5 st., ki predstavlja eno največjih znamenitosti Šrilanke na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Ostanki utrdbe se nahajajo na 600 m visoki kamniti gmoti, ki je bila nekoč središče mesta, katerega so obdajali vrtovi na vodi. Skalno gmoto imenujejo tudi Levja skala, zaradi levjih šap, ki stoji na vhodu v palačo. Na enih od stopnišč krasijo freske, kjer je upodobljeno 21 »nebeških nimf «, ki so še vedno sijoče kot nekoč. Na vrhu skalne utrdbe se bo ponudil prekrasen pogled na okolico. Po ogledu povratek v hotel v Habarani. Večerja in prenočevanje.

5.dan : HABARANA – MATALE – KANDY (zajtrk, večerja)
Zajtrk in odhod proti Kandyu, zadnji prestolnici šrilanških kraljev, ki je ravno tako  na seznamu  Uneskove svetovne kulturne dediščine. Na poti postanek v vasici Matale in ogled velikega nasada začimb »Spice Garden«, po katerih je Šrilanka poznana že več stoletij. Nato nadaljevanje vožnje v Kandy, katero ime pričara podobe sijaja in veličastnosti. Veliko legend, tradicije in folklore je še vedno živih, zato so v mestu zelo priljubljene .Ogled mesta z vožnjo okoli jezera Kandy, obiskom centra umetnosti in domače obrti, muzeja dragih kamnov in templja z relikvijo Budinega zoba. Proti večeru ogled šrilanških narodnih plesov. Po ogledu prevoz do hotela Royal Kandyan 4* . Namestitev, večerja in prenočevanje.

6.dan : KANDY –  NUWARA ELIYA (zajtrk, večerja)
Po zajtrku odhod proti Nuwara Eliyi, poznane po številnih nasadih čaja. Panoramska vožnja preko čudovite pokrajine polne gričev, dolin, slapov in nasadov čaja, do Nuwara Eliye, imenovane tudi »Anglija v malem«. Ogled plantaž čaja in tovarne kjer proizvajajo enega najboljših čajev na svetu (možnost nakupa). Panoramski ogled mesta Nuwara Eliya, kjer je na vsakem koraku čutiti angleško kolonialno arhitekturo. Namestitev v hotelu St. Andrews 4* (kolonialni stil). Večerja in prenočevanje.

7.dan :  NUWARA ELIYA – HORTON PLAINS – YALA (zajtrk, večerja)
Zjutraj odhod na lahki 3 urni  treking po Narodnem parku Horton Plains, ki so ga poimenovali po britanskem guvernerju  Robert Horton (1831-1837). Narodni park ima edinstvene bio raznolikost in floro z visoko stopnjo endemizma. Med sprehodom si boste ogledali slapove Bakers, opazovali avtohtone jelene Sambar, ob enem pa se vam bo odkrival pogled na najvišjo točko World End Gap.  Po trekingu zajtrk na prostem (zajtrk za na pot) in nato vožnja proti Narodnemu parku Yala, preko razgibane pokrajine z zanimivimi pogledi na vrhove Kataragame, travnate površine Patna, Adamovo goro … na poti postanek za ogled  slapov Ravana Falls. Popoldan prihod do Narodnega parka Yale. Namestitev v hotelu Jetwing Yala 4* . Večerja in prenočevanje.

8.dan  : YALA (safari) – GALLE – HIKKADUWA   (zajtrk, večerja)
Zgodaj zjutraj odhod na jeep safari (2-2,5 ure) po Narodnem parku Yala, ki je največji Narodni park na Šrilanki in ob enem tudi najbolj zanimiv. Je pravi raj za opazovanje divjih živali, predvsem leopardov, slonov in številnih ptic kot so flamingi, kormorani, štorklje, fazani in barviti pavi, ki se napajajo ob vodnih izvirih. Ravno tako pa je možno opazovati tudi črede divjih bizonov in ostale divjadi. Po ogledu odhod proti obalnemu in zgodovinskemu mestu Galle, ki je uvrščen na seznam Uneskove svetovne kulturne dediščine. Najstarejši mejnik je mogočna portugalsko-nizozemska trdnjava, v kateri se nahaja mesto. Galle je najbolj zanimivo zgodovinsko mesto, ki je bilo nekoč glavno pristanišče Šrilanke, zaradi trgovanja z začimbami in čajem, dokler ni vodilno vlogo prevzelo pristanišče v Colombu. Ogled starega predela mesta, ki ga krasijo zgodovinske zgradbe, katere varuje mogočno srednjeveško obzidje. Po ogledu nadaljevanje vožnje do letoviškega kraja  Hikkaduwa.  Namestitev v hotelu Chaaya Tranz 4*. Večerja in prenočevanje.

9.dan: HIKKADUWA – COLOMBO – ISTANBUL (zajtrk)
Zajtrk in prosto za počitek in kopanje. Zvečer prevoz do mednarodnega letališča v Colombu (pribl. 4 ure vožnje). Prihod na mednarodno letališče Colombo  in prijava na polet letala Turkish Airlines proti Istanbulu, z odhodom v poznih večernih urah.

10.dan  : ISTANBUL – LJUBLJANA
V jutranjih urah pristanek letala na letališču Istanbul in nato nadaljevanje leta s Turkish Airlines proti Ljubljani.

OPOMBA: možnost podaljšanega bivanja na obali Šrilanke ali polet na Maldive, ki so oddaljeni le 1,15 ure leta od Šrilanke. Možnost poleta tudi s Qatar Airways, Emirates in Lufthanso iz okoliških letališč

Datum odhoda: po vaši izbiri
Čas potovanja: 10 dni
Najmanjše število potnikov: 2 osebi
Vizum: Šrilanka – turistični / pridobite preko spletne aplikacije ali vam ga posreduje Lux turizem

CENA NA OSEBO: cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje, da za vas pridobimo najboljšo možno ceno.

CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz po programu s Turkish Airlines, ali  Emirates ali Qatar Airways iz Zagreba ali Benetk ali Dunaja
letališke pristojbine,
sprejem na letališču Colombo,
prevoze po Šrilanki s sodobnim klimatiziranim vozilom,
privatnega angleško govorečega vodnika-voznika ves čas potovanja
ogledi po programu
vstopnine,
džip safari v NP Yala
ogled narodnih plesov v Kandyu
namestitev v hotelih na Šrilanki po programu  4*plus – pol penzion
asistenco našega lokalnega agenta na Šrilanki
organizacijo potovanja

DOPLAČILO: turistični vizum za Šrilanko – 35 USD po osebi na osnovi elektronske prijave .Potne liste morate imeti veljavne vsaj še 6 mesecev po končanem potovanju.

CENA NE VKLJUČUJE: napitnin (vodiču-vozniku – pribl 2 usd na dan po osebi ), prenosa prtljage, dovolilnic za snemanje in slikanje (v svetiščih – Šrilanka), storitev po osebnih naročilih, turističnega vizuma, zavarovanja na poti.

Organizator potovanja je LUX-Turizem.

OPOMBA:  Možnost podaljšanja potovanja z letom na Maldive. Število nočitev na Maldivih lahko prilagodimo vašim željam.

Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanja, ki so na voljo na naši spletni strani.

Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.