Bangkok in legendarna mesta Indokine

Vedno zanimiv Bangkok je najboljši kraj za začetek potovanja in odkrivanje Indokine.  Obstajajo različne razlage pomena in geografije Indokine. Bolj natančna opredelitev Indokine so Kambodža, Laos in Vietnam, ki so bile nekoč del Francoske Indokine v zgodnjem 19.st. Francoska kolonialna zapuščina še je ohranila vse do danes in se harmonično prepleta z lokalnimi zgradbami in objekti v Kambodži , Vietnamu in Laosu . Odpotujte znami, da odkrijte lepote legendarnih mest Indokine. 

PROGRAM POTOVANJA:

Datum odhoda: vsak dan oz. po dogovoru
Čas potovanja: 15 dni
Število potnikov:  2 osebi
Vizum – na vstopu : Kambodža, Vietnam, Laos

Potovanje z privatnim, angleško govorečim vodnikom, namenjenim samo Vam !

1.dan :  ZAGREB – DOHA

Prihod na  letališče Zagreb in prijava na polet letala Qatar Ariways proti Dohi (13.05 – 19.25). Po pristanku na letališču Doha, nadaljevanje leta proti Bangkoku, v nočnih urah naslednjega dne.  Prtljago prijavite direktno do Bangkoka.

2.dan : DOHA – BANGKOK

Ob 01.45 nadaljevanje leta proti Bangkoku, s pristankom ob 12.40 po krajevnem času.  Na letališču Bangkok vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta in vas odpeljal  do vašega hotela 4 *.  Namestitev in prosto za prilagajanje časovni razliki. V hotelu prenočevanje.

3.dan : BANGKOK (zajtrk)

Po zajtrku odhod s privatnim vodnikom na ogled glavnega mesta Tajske, Bangkoka.  Krajši ogled mesta in nato  ogled enega najstarejših in največjih templjev Bangkoka Wat Po, s, prekritega z zlatimi lističi, kjer se nahaja tudi sedež tradicionalne tajske medicine in masaže. Nato ogled znamenite Kraljeve palače, Chakri Maha Prasad, ki je eden najlepših primerkov starodavnih zgradb z zlatimi pagodami tajskega dvora in nekdanje kraljeve palače, ki se nahaja  v bližini obale Chao Phraya River (reke kraljev) Ogled kronske palače, kjer so ustoličili kralje, sprejemne in pogrebne palače ter čudovitega templja smaragdne Bude – Wat Phra Keo. Po ogledu povratek v hotel. Prosto popoldne za individualne oglede. Po želji (za doplačilo), možnost odhoda na tipično tajsko večerjo s tradicionalnimi tajskimi plesi. V hotelu prenočevanje.

4.dan : BANGKOK – SIEM REAP/ KAMBODŽA  (zajtrk )

Po zajtrku prevoz na letališče in polet letala Bangkok Airways proti Kambodži, Siem Reapu, mestu templjev. Po pristanku in carinskih formalnostih (vizum), vas  bo na letališču pričakal predstavnik našega lokalnega agenta in vas odpeljal do vašega hotela. Namestitev in prenočevanje.

 5.dan: SIEM REAP – ANGKOR WAT – ANGKOR THOM  – SIEM REAP (zajtrk)

Po zajtrku odhod privatnim vodičem na celodnevni  ogled enega izmed čudes sveta, Angkor, kompleksa s stotine templjev, kateri se razprostirajo na površini 10 km. Ogled Angkor Wata, ki je nacionalni simbol ter biser kmerske arhitekture in ob enem vrhunec ogleda Kambodže. Celotni Angkor je od leta 1992 na seznamu Unescove zgodovinske in kulturne dediščine. Ogled Angkor Thom nekdanjega kraljevega mesta obdanega z mogočnim obzidjem. Ogled najpomembnejših templjev, ki se nahajajo v središču mesta: skrivnostni Bayon Baphuon s stolpiči, katere krasi preko 200 nasmejanih obrazov, terasa slonov in terasa kraljevega gobovca – nekdanji prostori za javne ceremonije in Phimeanaks -nebesna palača. Pred povratkom v hotel postanek na enem od templjev za pogled na kamboško podeželje ob sončnem zahodu.  V hotelu prenočevanje.

6.dan :  SIEM REAP – PHNOM PENH (zajtrk, večerja)

Po zajtrku prevoz na letališče in  polet letala Siem Reap – Phnom Penh. Po pristanku v glavnem mestu Kambodže, vas bo na letališču pričakal predstavnik našega lokalnega agenta, ki vas bo odpeljal na  ogled Phnom Penha,  kaotičnega, energičnega in vedno fascinantnega mesta. Ogled se bo pričel z Wat Phnom,  ki velja za rojstni kraj Phnom Penha.  Po legendi naj bi dekle po imenu Penh na tem kraju našla štiri podobe Bude, za katere so na tem kraju zgradili tempelj in v njem hranili štiri podobe Bude.  Ogled veličastne kraljeve zapuščine , ki se nahaja v Royal palace, katera je še vedno uradno rezidenca kralja Norodon Sihanuka, ogled srebrne pagode, poznano tudi kot Pagoda smaragdne Bude in elegantnega Narodnega muzeja, ki hrani obsežno zbirko Kmerske umetnosti. Popoldan  ogled muzeja genocida (Tuol Slend museum), ki je bila nekdanja visoka šola Toul Svay Prey, katero  je režim Rdečih Kmerov v letu 1975 uporabljal za zasliševanje in mučenje.  V zgradbi so  na ogled fotografije in eksponati, ki pričajo o tisočih  žrtvah, ki so prestopile te prostore.  Nadaljevanje z  ogledom  sodobnega dela mesta,  Centralne tržnice, ki se nahaja na področju Art Deco zgradb ali  razširjene Ruske tržnice, ki je pravi labirint stojnic, kjer je moč kupiti skorajda vse stvari. V hotelu prenočevanje.

7.dan: PHNOM PENH – SAIGON /HO CHI MINH CITY / VIETNAM (zajtrk)

Zajtrk in prevoz na letališče, ter polet letala v Saigon. Po pristanku na letališču Saigon-Ho Chi Minh City, vas bo pričakal predstavni našega agenta, s katerim si boste ogledali  živahni  Ho Chi Ming City (Saigon), ki je poln energije, dejavnosti in gibanja. V mestu se prepleta, tradicionalno in sodobno življenje. Sodobni nebotičniki stojijo ob boku kolonialnih zgradb in tradicionalnih templjev. Ogled Neodvisne palače, ki je bila sedež predsednika južnega Vietnama. V 60 letih (30.04.1975) so v palačo vdrli tanki in posledično temu je bil tudi padec južnega Vietnama. Danes, v bližini vhoda, še vedno stojijo originalni tanki, ki spominjajo na ta zgodovinski dogodek. Ogled vojnega muzeja, kjer je na ogled izčrpno dokumentarno gradivo, ki priča o dolgi vietnamsko-ameriški vojni. V notranjosti muzeja je fotografska razstava in zunaj zbirka tankov, letal ter orožja. Nato prevoz do zgodovinskega dela mesta, kjer si boste ogledali Cesarsko pagodo Jade, ki je ena najbolj zanimivih pagod v Saigonu. Krajši ogled katedrale Notre Dame in Centralne poštne zgradbe ter znamenitosti, v klasičnem evropskem stilu, kot je bogato okrašena Mestna hiša (hotel De Ville) in stara Operna hiša. Na koncu še ogled centralne tržnice Ben Thanh market.  V hotelu prenočevanje.

8.dan : SAIGON – HANOI  (zajtrk )

Zajtrk in prevoz na letališče, ter polet letala v Hanoi. Po pristanku na letališču Hanoi, vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta in vas odpeljal na celodnevni ogled Hanoia, ki je danes  sodobno glavno Vietnama, ki pa kljub temu še  ohranja skrivnosti in čare preteklih stoletij. V Hanoiu je mešanica stoletne tradicije in sodobnih odtisov zahodne civilizacije. Drevoredi, bulevarji in kolonialne zgradbe dajejo mestu pridih zahodne elegance, medtem ko ozke uličice in tradicionalne rokodelske delavnice ohranjajo čare preteklih stoletij. Ogled mavzoleja Ho Chi Minha, nato sprehod skozi park Ho Chi Minh do hiše na stebrih s preprostim dvosobnim stanovanjem, kjer je živel Ho Chi Minh od 1958 in do svojih zadnjih dni 1969. Stanovanje je ohranjeno v enakem stanju, kot je bilo v času njegovega življenja. (stanovanje se lahko vidi samo preko oken). Nadaljevanje z ogledom ogled Hoan Kiem jezera in templja Ngoc Son, ki se nahajata v samem središču mesta. Nato ogled templja »Literature« oz. templja književnosti, ki je bil prva univerza leta 1070, danes pa je  najlepši primerek tradicionalne vietnamske arhitekture. Sprehod po starem delu Hanoia, kjer se prepleta mreža ozkih ulic, trgovin in hiš. Predel je poznan tudi z imenom » 36 cest«, pri čemer je vsaka ulica poimenovana po predmetih, ki jih tam izdelujejo oz. prodajajo. Od tkanin, zdravil in celo nagrobnikov. Tu je pravi raj za vse, ki radi raziskujejo rokodelske delavnice in  lokalno življenje.   V hotelu prenočevanje.

9.dan :  HANOI – HALONG BAY – HANOI (zajtrk, kosilo )

Po zajtrku odhod s privatnim vodnikom-voznikom preko province Hai Hung, do obmorskega mesta Hai Phong in zaliva Halong Bay, z več kot 3000 kraškimi otočki in vzpetinami, ki se dvigujejo iz morske gladine. Halong Bay je eden najveličastnejših predelov Vietnama, imenovan tudi »osmo čudo sveta«. Po legendi naj bi cesar Jade poklical na pomoč zmajevo družino, za obrambo pred sovražniki. Zmaji so izpljuvali na tisoče biserov, ki so se v zalivu spremenili v otočke, ob katerih so potonile sovražnikova ladje, ko so priplule v zaliv. Po prihodu v Halong Bay  vkrcanje na tradicionalno leseno ladjo – djunko in križarjenje po zalivu, med otočki- formacijami, ki so jih domačini poimenovali  »kamniti pes, petelinji boj, gorilnik…« , ki so polni razgibanih pečin in zanimivih votlin. Ogled ene od votlin, kot je Thien Cung (nebeška jama). Na ladji ribje kosilo. Popoldan povratek v Hanoi. V hotelu prenočevanje.

10.dan :  HANOI – VIENTIANE / LAOS (zajtrk)

Prevoz na letališče in polet letala proti glavnemu mestu Laosa, Vientianu.  Na letališču vas bo pričakal predstavnik našega lokalnega agenta s katerim boste odšli na  ogled mesta. Vientian ima sproščenim ozračjem in zanimivimi templji ter pisanimi trgi, vendar je ob enem tudi bolj zaspano mesto. Na ogledu si boste ogledali : Pha Da Luang, bleščečo zlato stupo, ki je morda najbolj pomemben nacionalni spomenik v Laosu; Ho Pha Keo, formalno kraljevi tempelj, ki je sedaj muzej čudovitih primerkov budističnega kiparstva; Wat Si Sakat in Patuxai, monumentalni obok ( lok) z narodnimi motivi, za katero izgradnjo so dobili navdih v Slavoloku zmage v Franciji.   V hotelu prenočevanje.

11.dan :  VIENTIANE – LUANG PRABANG (zajtrk)

Prevoz na letališče in polet letala proti Luang Prabangu. Po pristanku vas bo na letališču pričakal predstavnik našega lokalnega agenta, s katerim si boste ogledali  Luang Prabanga, ki je očarljivo mesto polno zgodovinskih templjev in kolonialnih zgradb. Celotno mesto je od leta 1995  na seznamu UNESCO-ve kulturne in zgodovinske dediščine. Ogled Wat Visoun (Wat Wisunalat) najstarejši aktivni tempelj v mestu, ki so ga zgradili leta 1513 in hrani zbirko antičnih lesenih Bud. Nato ogled bližnjega Wat Aham  in Wat Xieng Thong, ki je kronski biser vseh templjev mestu. Poseben je predvsem zaradi bogato okrašenosti, lepih mozaikov in zlatih mozaikov. Nato sprehod do glavne ceste Wat Street in če bo čas dopuščal še ogled nekaterih templjev kot so Wat Si Bounheuang, Wat  si Moungkhount, Wat Sop  in Wat Sene. V hotelu prenočevanje.

12.dan : LUANG PRABANG – THAM PAK OU – LUANG PRABANG (zajtrk, kosilo)

Zgodaj zjutraj odhod z vašim osebnim vodnikom, na ogled lokalne tržnice, ki je polna živahnega utripa in trgovanja. Ogled Narodnega muzeja (Kraljeve palače), skromna vendar elegantna zgradba, ki združuje tradicionalne  laoške in francoske motive. Stoletna kraljeva rezidenca je ohranjena tako, kot je na koncu živela kraljeva družina, ob tem pa ponuja edinstven vpogled v zgodovino Laosa.  Nato si boste ogledali zbirko najbolj cenjenih umetnin, vključno z Phrabang vlitega zlata, srebra in bronaste zlitine v obliki Bude, ki je visok 83 cm in tehta okoli 50 kg. Popoldan izlet z ladjo do Tham Pak Ou jam. Vožnja po Mekong reki do strmih apnenčastih klifov, ki se vzpenjajo na Mekong in Nam Ou reko. Tu se nahajajo  neverjetne Tham Pak Ou jame, ki so polne Budinih podob, vseh oblik in materialov. Na poti do Pak Ou jam, postanek v Ban Xang Hai vasi , ki je poznana po proizvodnji »lao lao«  lokalnega riževega vina oz. whiskya (če bo čas dopuščal – vas je za obiskovalce oprta med 06.00 in 15.00 in zaprta ob Budinih praznikih). Na povratku ogled vasice Ban Xang Khong, ki se nahaja v bližini Luang Pragang in je poznana po svojih tradicionalnih ročno tkanjih bombaža in svile, kakor tudi lokalne proizvodnje papirja. Prevoz do restavracije za individualno večerjo (ni všteta v ceno) in nato obisk nočne tržnice Talat Night Market (Hmong market).  V hotelu prenočevanje.

13.dan : LUANG PRABANG – KUANG SI slapovi – LUANG PRABANG (zajtrk)

Po zajtrku odhod s klimatiziranim vozilom do slapov Kuang Si . Slapovi se nahajajo v popolnem naravnem okolju, v bližini Luang Prabanga. Slap se preliva preko apnenčastih tvorb v serijo naravnih turkiznih bazenov, kjer se lahko kopate v čisti vodi ali pa samo uživate ob čudoviti naravni kulisi. Nato ogled lokalne vasice Ban Ou ali Ban Na Ouane, na povratku proti Luang Prabangu. V hotelu prenočevanje.

14.dan : LUANG PRABANG – BANGKOK  – DOHA (zajtrk)

Zajtrk in prosto za zadnje nakupe pred prevozom na mednarodno letališče. Polet letala Qatar Airways  Luang Prabang – Bangkok in nato proti Dohi. Prtljago že na letališču Luang Prabang prijavite direktno do Zagreba.

15.dan : DOHA – ZAGREB

Po pristanku na letališču Doha, nadaljevanje leta roti Zagrebu s Qatar Airways.

OPOMBA:  možnost tudi letalskega prevoza z EMIRATES iz  Zagreba, Benetk ali Dunaja

Datum odhoda: vsak dan oz. po dogovoru
Čas  potovanja:   15 dni
Najmanjše število potnikov: 2   individualno
Vizum: ureja se ob prihodu na letališče – Vietnam, Kambodža, Laos

CENA NA OSEBO: Cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje in  za vas bomo pridobili najboljšo možno ceno

DOPLAČILO: vizumi –  Kambodža, Vietnam , Laos

CENA VKLJUČUJE:  letalski prevoz po programu in letališke pristojbine, ogledi s privatnim angleško govorečim vodnikom,  vstopnine (kjer ni zunanji ogled) ,privatni prevozi – transferji, križarjenje po zalivu Halong Bay (na ladji se pridružite ostalim tujim gostom),  namestitve v hotelih 4*v dvoposteljni sobi , obroki po programu, asistenca naših lokalnih agentov in organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE:  vizumov, napitnin in storitev po osebnih naročilih.

OPOMBA: program lahko prilagodimo Vašim željam.

Oraganizator potovanja LUX – turizem.

Veljajo spološni pogoji in navodila za potovanja Lux turizem, ki so vam na voljo na naši spletni strani.

 

Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanje Lux-turizem Ljubljana, ki so vam na voljo na naši spletni strani.
Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.