Kuala Lumpur in otok Langkawi

Vabimo vas na potovanje po Maleziji z  ogledom  Kuala Lumpurja, glavno malezijsko mesto z obsežno kitajsko četrtjo, izjemnimi kolonialnimi zgradbami, veličastno mošejo in sodobno arhitekturo. Multikulturno ozadje vabi v kalejdoskop odlične kulinarične ponudbe in nakupov. Potovanje lahko dopolnite z  ogledom zgodovinske Malake, kamor so prihajali priseljenci od blizu in daleč ter puščali sledi svojih kultur. Pravi kraj za  počitnice  je idiličen otok Langkawi, ki ga obdaja bleščeče turkizno morjem in dolge peščene plaže. Otok Langkawi vam nudi razvajanje v tradicionalnih spa tretmajih,  raziskovanja bujnega tropskega gozda,  odkrivanje  v koralno bogatem morju, odlično kuhinjo in še veliko več.

1.dan: LJUBLJANA – ISTANBUL

Prihod na letališče Ljubljana in prijava na leta Turkish Airlines proti Istanbulu. Po pristanku  nadaljevanje leta proti Maleziji, glavnemu mestu Kuala Lumpurju.

2.dan : KUALA LUMPUR

Po pristanku v Kuala Lumpurju  in carinskih formalnostih privatni prevoz (vaš osebni voznik vas čaka na letališču, v dvorani za prihode) v mesto in namestitev v hotelu Istana  Kuala Lumpur 5*(ali podobnem). Popoldan ogled glavnih znamenitosti Kuala Lumpurja s privatnim vodnikom v angleškem jeziku. Ogled starega in novega dela mesta, kjer si boste med drugim ogledali: spomenik padlim vojakom, kraljevo palačo, narodni muzej, modro mošejo, znamenito zgradbo Sultan Abdul Samad,  trg Neodvisnosti z najvišjo zgradbo v Maleziji,  Petronas Twin Tower, ki je v večernih urah ko je še bolj osupljiva … po ogledu prevoz do hotela. Zvečer priporočamo sprehod po “zlatem trikotniku”, kot imenujejo glavno središče Kuala Lumpurja. V hotelu nočitev.

3.dan: KUALA LUMPUR – MALAKA – KUALA LUMPUR

Po zajtrku prosto ali možnost celodnevnega izleta ( za doplačilo) v zgodovinsko Malako, nekoč pomembno obmorsko mesto na zahodni obali Malezijskega polotoka. Malaka je bilo največje in tudi najpomebnejše pristanišče JV Azije med  15.st in 16.st., preko katere so Portugalci, Nizozemci in Angleži nadzorovali trgovino s svilo in začimbami. Bogata zgodovina mesta je danes vidna v nenavadni mešanici arhitekturnih stilov, ki se odražajo v posameznih zgradbah mesta.  Po prihodu v Malako, ogled najstarejšega kitajskega tempelja v Maleziji – Cheng Hoon Teng, nekdanje portugalske utrdbe Famosa, ostankov nizozemske cerkve Sv. Pavla, mošeje Kling in mestnega predela Jonker, kjer živi skupina ljudi, ki so mešanica kitajskih in malezijskih kultur imenovani »Peranakan«. Pozno popoldan povratek v Kuala Lumpur. V hotelu nočitev.

4.dan: KUALA LUMPUR–LANGKAWI

Zajtrk in prevoz na letališče ter  prijava na  polet letala na otok Langkawi, ki se nahaja v sklopu 99 otočkov, ob severnem delu zahodne obale Malezijskega polotoka. Otok je poln legend, bogate narave, kamnitih formacij, apnenčastih jam in čudovitih peščenih plaž. Za ljubitelje avantur so številne možnosti trekinga po pragozdu ali vožnje s čolni po rekah in jezerih.  Po pristanku na otoku Langkawi prevoz do vašega izbranega hotela. Namestitev in prosto za spoznavanje otoka. V hotelu prenočevanje z ameriškimi zajtrki.

Glavne zanimivosti otoka :

Langkawi kabinska žičnica – ponuja spektakularen panoramski pogled na celotni otok in ostale manjše otočke, ki obdajajo otok Langkawi.

Kuah Town – najbolj živahno mesto na otoku in duty free nakupe.  »Kuah« v malajskem jeziku pomeni »omaka« … domiselna legenda pravi, da mesto stoji na kraju kjer sta dva velikana med pretepom razlika posodo s curryem.

Mat Cincang Mountain – 700 m visok hrim, ki ponuja zanimiv treking in prekrasne razglede.

Sungay Kilim – 100 km krajinskega parka, ki prekipeva od življenja, ne nazadnje tudi razadi redkih ptic, kot so morski orli
Spektakularni slapovi Telaga Tujuh in Durian Perangin.

5.–8. dan: LANGKAWI

Počitek, potapljanje, odkrivanje otoka in številne možnosti  izletov (za doplačilo):
izlet po otoku Langkawi; čudovit podvodni svet na otoku Pulau Payar; gozdovi mangrove in apnenčaste votline; križarjenje med otoki in opazovanje delfinov, ribolov in tkanje mrež; šola kuhanja tipičnih malezijskih jedi  … V hotelu prenočevanje z ameriškimi zajtrki.

9. dan: LANGKAWI–KUALA LUMPUR

Zajtrk in prosto do večernega prevoza na letališče. Polet letala Lankawi – Kuala Lumpur  in nato polet letala s Turkish Airlines proti Istambulu. Prtljago prijavite direktno do Ljubljane.

10. dan: ISTAMBUL – LJUBLJANA

Po pristanku letala na letališču Istanbul, nadaljevanje leta proti Ljubljani.

OPOMBA: možnot prevoz iz letališča Benetke , Zagreba, Dunaja z Emirates in iz Zagreba s Qatar Airway

Datum odhoda : vsak dan, po dogovoru
Čas potovanja: 10 dni
Najmanjše št. potnikov : 2 osebi
CENA NA OSEBO: cene se pogosto spreminjajo, zato nam pošljite povpraševanje, da bomo za vas pridobili najboljšo možno ceno.
Hoteli, ki jih priporočamo:
Hotel Istana 5*( Kuala Lumupur)  in Hotel Westin Langkawi 5* (Langkawi) – delux soba s pogledom na vrt

Hotel Istana 5*( Kuala Lumpur)  in Hotel Meritus Palangi Beach 5 * (Langkawi) – soba s pogledom na vrt

Hotel Istana  5* (Kuala Lumpur) in Hotel Holiday Villa Langkawi 4* (Langkawi) – delux soba

CENA VKLJUČUJE: prevoz z letalom Turkish Airlines in Malaysian Airlines  v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, sprejem na letališču,  privatni prevozi (z osebnim voznikom) letališče–hotel–letališče v Kuala Lumpurju in na Langkawiju,namestitve v hotelu Istana v Kuala Lumpurju in v izbranem hotelu na Langkawiju,  v dvoposteljni sobi z ameriškim zajtrkom, ogled Kuala Lumpurja s privatnim, angleško govorečim vodnikom, asistenco našega lokalnega agenta v Maleziji in organizacijo potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: izleta v Malako ( s.i.c. pridružite se angleško govorečim gostom),dodatnih obrokov, storitev po osebnih naročilih, napitnin in prenosa prtljage.

Veljajo splošni pogoji in navodila za potovanje Lux-turizem, ki so sestavni del programa in so na voljo na spletni strani.Organizator potovanja je LUX-turizem.
Ime in priimek *

Email *

Telefon *

Kategorija namestitve *

Dolžina potovanja *

Datum odhoda *

Sporočilo

 * Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje LUX-TURIZEM Andrejka Šauta s.p. lahko interno hrani in obdeluje osebne podatke, ki jih navedete v obrazcu za interne analize ter statistične obdelave.