SEJŠELI – poroka in poročno potovanje

Želela sva si drugačno, netradicionalno, tropsko, intimno poroko na peščeni plaži. Po internetu sva preiskala vse slovenske agencije, ki ponujajo tovrstne storitve, vendar daleč najboljša med vsemi je Lux Turizem. Gospa Andreja Šauta nama je posredovala res veliko pristnih informacij in nama podala koristne napotke o samem potovanju. Veliko komunikacije, informacij in prijaznost je pretehtalo, da stoprocentno potujeva z Lux Turizmom. Gospe Andreji sva zaupala, čeprav se nismo niti srečali, urejali smo vse preko interneta.
Najin let je bil Benetke – Dubaj in pristanek na Sejšelih. Ker je letalo že v Benetkah zamujalo, smo v Dubaj, kjer bi naj prestopila, prišli z zamudo. Vrata letala za Sejšele so se pred nama zaprla. Najina panika in razočaranje se je potem hitro spremenilo v adrenalinsko doživetje, saj so nama uslužbenci emiratske letališke družbe ponudili zastonj eno dnevno prenočitev ter hrano v hotelu v Dubaju, ker je bila zamuda letala njihova krivda. Poklicala sva gospo Andrejo in ji razložila situacijo. Bila je nedelja in gospa je takoj kontaktirala sejšelsko agencijo Mason’s Travel, ki so bili odgovorni za vse najine nadaljnje medkrajevne prevoze, tako, da nisva več imela strahu kako bova naprej potovala. Tako se nama je usodno izpolnila še ena tiha želja in doživela sva pravljični Dubaj. Najela sva taxi in ves dan odkrivala Dubaj.
Po najini arabski pravljici sva končno odletela na čudovite Sejšele na otok Praslin. Imela sva občutek, kot, da se je svet ustavil. Vsa narava je mavričnih barv, ni stresa, ni gneče, sejšelci so tujcem naklonjeni in ustrežljivi. Hotel La Reserve nudi odlično namestitev na čudoviti lokaciji, ponujajo vrhunsko hrano in gostoljubje. Prvo presenečenje sva doživela, ko so naju premestili iz navadne v luksuzno sobo s pogledom na ocean. Na dan najine poroke so zelo lepo skrbeli za naju. Kot po naši tradiciji, so nama ponudili ločeni sobi, da se urediva za poroko. Imela sva frizerko, fotografa in videosnemalca, da najinim najbližjim pokaževa delček najine sanjske poroke. Usodni ”I Do” sva dahnila na plaži, v čudovitem naravnem oltarju iz cvetja in vej palm. Nazdravili smo s šampanjcem in se posladkali s torto. Na poročni večer so nama pripravili izvrstno A La Carte večerjo z morsko hrano ob soju sveč. Povabili so naju na ples ob živi kreolski glasbi, kjer sva se zabavala pozno v noč. Tudi s cvetjem okrašena soba je bila lepo presenečenje. Naslednje dni sva uživala v najinih medenih tednih. Raziskovala sva otok, uživala v kristalno čistem in toplem morju in poležavala na belem pesku.
Doživela sva Dubaj, najino sanjsko poroko in medene tedne na Sejšelih. Zahvaljujeva se Vam gospa Andreja, da ste nama to omogočili in da vaša agencija obstaja za vse tiste, ki si želimo malce drugačno poročno izkušnjo.
Dana in Dani