Zanzibar

Verjetno je malo krajev na svetu, ki bi nudili toliko romantičnih podob kot počitnice na  Zanzibarju . Koralni otok začimb in turkiznega morja, kot ga radi imenujejo,  leži v Indijskem oceanu in le 50 km od vzhodne afriške obale. To je otok neokrnjenih, belih peščenih plaž in čudovite vegetacije s tropskim podnebjem.  Glavno mesto je Stone Town, ki je na seznamu Unescove svetovne dediščine in dom fascinantnega labirinta ozkih ulic.
Počitnice na Zanzibarju so primerne tudi za družine, saj hoteli nudijo posebne ugodnosti.
Še pred 150 leti so Unguja oz. Zanzibar, Pemba in drugih 50 manjših otokov vzdolž  vzhodnoafriške obale pisali zgodovino velikemu delu afriške celine. Zanzibar, največji med njimi, je bilo najpomembnejše pristanišče  v cvetoči trgovini  na področju indijskega oceana.  Zanzibar je postal bogata mestna država z živahnimi trgovskimi stiki, ki so segali vse do Indije in Kitajske.

Zanzibar leži v tropskem pasu, malo pod Ekvatorjem. Največ padavin pade med marcem in majem, vendar je Zanzibar primeren za počitnice v vseh letnih časih.  Letna povprečna temperatura zraka je med 23 in 30 C, temperatura morja pa med 26 in 28 C. Vabljeni na čudovite počitnice na Zanzibar s hotelskimi ponudbami all inclusive.

Ponudba