Šrilanka

Šrilanka po svoji obliki spominja na solzo in odseva simbol svetlosti  v jezerih, vodnih izvirih in ljudeh samih. V zgodovini je bila bolj poznana pod imenom Cejlon, predvsem zaradi stoletne trgovine z začimbami in zelenim čajem. Tu je nastajala zgodovina kolonializma, kajti oblast so si podajali Portugalci, Nizozemci in Angleži ter puščali sledi svojih kultur. Šele po koncu kolonizacije je Šrilanka dobila staro ime Sri Lanka (v singalskem jeziku Čudovita dežela). Na potovanju po  Šrilanki boste spoznali zanimivo in raznoliko pokrajino, ki so od obalnega dela počasi vzpenja do 2500 m visokega centralnega masiva, od koder se številne otoške reke harmonično spuščajo proti morju. Osrednji predel Šrilanke ponuja barvito nasprotje obalnemu predelu otoka, z bogastvom zgodovine in kulture ter z naravnimi predeli, kjer domujejo eksotične ptice, sloni in redke vrste leopardov. Srce Šrilanke je Sigiriya – izjemna skalna utrdba s starodavnimi freskami  in ostali kot je Kandy in spomeniki v starodavni prestolnici Polonnaruwa in Anuradhapura so zaradi svoje neprecenljive zgodovinske vrednosti zapisane na seznamu UNESCA. Nuwara Eliya, nekoč priljubljena postojanka Angležev, danes področje s številnih plantaž zelenega čaja,  skrbno čuva kolonialne zgradbe in vrtove.

Potovanje po Šrilanki ponuja bogato zmes prijetnega podeželja, svojevrstne kulture, barvitih verskih praznovanj, kolonialne zgodovine in gostoljubnih domačinov. Mimogrede se boste navzeli njihovega nepogrešljivega nasmeha in  topline, zato bo potovanje po Šrilanki izjemno doživetje.

Za resnično doživeto potovanje, vam priporočamo kombinacijo potovanja Šrilanka in Maldivi. Saj so Maldivi od Šrilanke oddaljeni le uro leta.

Ponudba